Ovih dana svi rade posset od limuna, osvježavajući desert koji je hit ovog ljeta

TikTok je nepresušno vrelo inspiracije kad su u pitanju brzi i jednostavni recepti. Čini se da je nepisano pravilo kod TikTok food trendova upravo to – da jelo mora biti maksimalno jednostavno i lako za pripremu kako bi ga milijuni ljudi doista i isprobali napraviti. Također, mora sadržavati Osnovni, temeljni namirnice, a nerijetko se dogodi i neuobičajena kombinacija ili način pripreme.

Posljednjih nekoliko godina svjedočili smo raznim gastro ‘izumima’ s TikToka, od špilja Dalgona čini feta tjestenina. Ovih dana čini nam se kako baš svi na toj društvenoj mreži rade mogao od limunajednostavan, osvježavajući desert koji je već sada postao desert ljeta.

Pustinja koja će vas osvojiti

Posset zapravo nije ništa novo – riječ je o klasičnom britanskom desertu s konzistencijom poput panna cottea ili pudinga. Nastao je u srednjem vijeku i izvorno je bio topli napitak od mlijeka i začina, koji bi se zgusnuo s vinom ili pivom, a često se koristio kao lijek za prehladu. Piće je u mjuvremeno izumrlo, a naziv posset ponovno je oživljen u 19. stoljeću. Odnosi se na slasticu na bazi vrhnja, šećera i citrusa, koja se danas konzumira hladna.

Dakle, za posset od limuna treba vam svega 3 sastojka – vrhnje za šlag, šećer i limunov sok. Nakon što ga kratko ohladite u hladnjaku, dobit ćete lagani i kremasti desert, idealan za vruće ljetne dane. Možete ga poslužiti u staklenim čašama ili zdjelicama, a za još atraktivniji izgled poslužite ga u kori od limuna. Detaljan recept donosimo u nastavku!

Više o temiIzvor: Journal.hr