Skrivena plaža na Krku koju mnogi smatraju najljepšom na otoku

Hrvatska se može pohvaliti predivnim obalom i otocima koji se skrivaju na tisuće uvala i uvalica u kojima se nalaze neke od najljepših plaža na Jadranu. I kad to kažemo, stvarno ne pretjerujemo, jer ih ima toliko da bismo cijelo ljeto mogli putovati obalom i diviti se njenim ljepotama.

Godišnji odmor proveden uz opuštajući šum mora mnogima je savršena vizija ljeta. Jedino što taj idealan scenarij može učiniti još boljim je skrivena uvala koja, osim kristalno čistog mora, donosi i savršen mir. Daleko od gradske vreve skrivaju se male uvale s pješčanim i šljunčanim plažama, a mnogima se jedan od najljepših nalazišta nalazi na otoku Krku.

Oprna plaža

Otok Krk poznat je po vrlo čistom moru. Naziva se i otokom plavih zastava koje simboliziraju čistoću mora i kvalitetu ponude na plažama, a zanimljiv je podatak da se od ukupno 37 plavih zastava na području Kvarnera, njih 15 nalazi baš na Krku. Otok ima različite vrste plaža, od pješčanih i šljunčanih do stjenovitih dijelova s ​​betoniranim platoima pa će svatko pronaći nešto za sebe. Neke se nalaze u skrivenim uvalama do kojih se može doći jedino brodom ili pješice prirodnim puteljcima, a jedna od njih je i plaža Oprna.

Oprna se smjestila u predivnom zaljevu u neposrednoj blizini mjesta Stara Baška. Jedna je od najljepših i najnepristupačnijih plaža na južnom dijelu otoka, ali kad vidite što vas čeka, uistinu je vrijedna truda. Ova prirodna šljunčana i pješčana plaža s kristalno čistim plavim morem očarat će vas svojom ljepotom.

Više o temiIzvor: Journal.hr