Sin pakistanskog biznismena bio prestravljen prije obilaska Titanice: “Imao je osjećaj da nešto nije u redu”

Azmeh Dawoodsestra pakistanskog biznismena Shahzade Dawooda i Sulemanova teta, rekla je da 19-godišnji student nije bio za zaron prema Titanicu. “Bio je prestrašen, ali je otišao jer je to bio dar za Dan očeva”, kazala je.

“Suleman je imao osjećaj da nešto nije u redu i nije mu bilo ugodno što mora ići”, rekla je.

“Ali to je bio poklon za Očev dan. Bilo je to iskustvo povezivanja i želio je avanturu života, baš kao i njegov otac. Njegov otac to je želio i to je bio Suleman – učinio bi sve za svakoga”, dodao je Dawood.

Kaže da su drugi ljudi koji su poginuli u “katastrofalnoj imploziji” otišli na put “iz osobnog interesa” – za razliku od Sulemana.

“Bili su tamo iz svojih razloga. Suleman je bio tamo samo zbog iskustva povezivanja za Očev dan“, objašnjava.

Zainteresiran za Titanic od malih nogu

Opisujući svog brata Shahzadu kao “dragocjenog anđela”, Dawood kaže da je bio zainteresiran za Titanski od malih nogu.

„To mu je bila najveća želja, san, sve“, rekla je. “Shahzada je ispunio svoj san na izvanredan način. Postao je dio legende o Titanicu. Mislim, u tom smislu ne može biti ništa bolje”, kaže Dawood.

SkyNews piše kako teta i sestra dvojice poginulih putnika iz podmornice koja je zaronila prema olupini Titanica pomno prati svaki detalj i informaciju koju objavljuju mediji.

“U nevjerici sam. To je nestvarna situacija”, navodi kroz ječaje. “Osjećam se kao da sam uhvaćena u jako lošem filmu s odbrojavanjem, ali ne znate do čega ide to odbrojavanje”, navodi.

Svi su poginuli u podmornici

Bili su u podmornici kapetan i još četiri putnikaa američka obalna straža objavila je u četvrtak da su svi umrli.

Preminuo je 58-godišnji britanski biznismen, avijatičar i svemirski turist Hamish Hardingpakistanski biznismen Shahzada Dawood i njegov sin Sulemanfrancuski oceanograf Paul-Henry Nargeoletstručnjak za Titanic, te Stockton Rushosnivač OceanGatea.

Suleman i Shahzada DawoodPoginuo na podmornici Titan(Foto: Afp)

Titan, iskopan oko 6,5 metara, zaronio je u nedjelju i trebao ga je ponovno izroniti poslije sedam sati, no kontakt je izgubljen manje od dva sata nakon zarona. Imao je zalihu kisika za oko 96 sati.

Obitelji odaju počast poginulima

Obitelj britanskog milijardera Pomakni Hardingupustolova koji je poginuo u imploziji podmornice Titana s još četiri putnika, odala je počast svom “posvećenom ocu”.

U priopćenju navode da je bio “strastveni istraživač, bez obzira na terenkoji je živio za svoju obitelj, svoj posao i za sljedeću avanturu”.

Njegova smrt ostavila je prazninu u njihovim životima koja se nikada ne može popuniti, objavila je njegova obitelj i dodala da su ujedinjeni u tuzis obiteljima ostalih žrtava.

Teška srca velikom tugom žalimo zbog gubitka našeg potpredsjednika Shahzade Dawooda i njegovog voljenog sina Sulemana Dawooda,” Engro Corporation, pakistanski konglomerat, objavio je u izjavi.

Britanski ministar vanjskih poslova James Cleverly opisao je imploziju podmornice kao tragičnu vijest i rekao da britanska vlada podupire pogođene britanske obitelji.

Bijela kuća objavila je a su obitelji poginulih prošle kroz potresno iskušenje u proteklih nekoliko dana te da su u njihovim mislima i molitvama.

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr