Milijarder optužen da je silovao autističnu maloljetnicu u Epsteinovoj kući

Mučan slučaj

Piše M.M.,
29. srpnja. 2023. @ 09:51

Prosvjednica drži fotografiju Jeffreyja Epsteina (Foto: AFP)
Prosvjednica drži fotografiju Jeffreyja Epsteina (Foto: AFP)
Foto: Afp

Žena tuži milijardera Leona Blacka, optužujući ga da ju je silovao u gradskoj kući Jeffreya Epsteina na Manhattanu kada je imala samo 16 godina.

U tužbi koju je protiv milijardera Leona Blacka pokrenula neimenovana žena, do jezivih se detalja opisuje njen potresni slučaj silovanja u kući Jeffreya Epsteina u New Yorku. Njezini odvjetnici kažu da oštećena, koja je nakon silovanja ostavljena da jecajući krvari, ima autizam i rijedak oblik Downova sindroma zbog kojeg je razvojno stara oko 12 godina.

Blackova odvjetnica, Susan Estrich, rekla je da Black nikada nije upoznao ženu i nazvala tužbu neozbiljnom i punom zlobnih i klevetničkih laži. Estrich također kaže da je tužbu proizvela odvjetnička tvrtka Wigdor, koja je podnijela prethodnu prijavu za seksualni napad protiv Blacka koja je na kraju odbačena, prenosi CNN.

Blackov glasnogovornik Whit Clay ponovio je poricanje, rekavši da odvjetnička tvrtka ima plan i da je njezina vjerodostojnost dovedena u pitanje odbacivanjem prethodne tužbe. Kao odgovor na tvrdnju o osveti, Jeanne M. Christensen, partnerica u Wigdoru, rekla je da su Blackove teorije zavjere očiti pokušaj da se fokus pomakne s njegovih gnjusnih djela.

Black, koji ima 71 godinu, suosnivač je i bivši izvršni direktor Apollo Global Managementa. Napustio je privatnu investicijsku tvrtku 2021., ubrzo nakon što je izvješće New York Timesa otkrilo da je navodno redovito večerao s Epsteinom i plaćao mu za savjetodavne i druge usluge.

Najnovija tužba je treća u kojoj se Blacka javno optužuje za silovanje. Osim slučaja koji je odbačen, u tužbi koju je podnijela Cheri Pierson u studenom, milijardera se optužuje za nasilni seksualni napad zbog kojeg je žrtva ostavljena da krvari, natečena i razderana. On je odbacio sve optužbe.

Više o temi

Izvor: Dnevnik.hr