HRVAT NADVISO RAZVIKANOG SRBINA! Došao na deset dana pa dobio ugovor

Foto: Rob Gray/USA TODAY Sports/Guliverimage

Autor: Dnevno.hr/GIŠ

Bila je ovo večer hrvatskih košarkaša u NBA-u, a dva naša predstavnika odnijela su pobjede uz jako dobar učinak Luke Šamanića i Ivice Zubca.

Šamanić je svoju NBA karijeru nastavio u Utah Jazzu, gdje je došao na ugovor od 10 dana, ali svojim igračima nagnao je Gazdu da Hrvatu ponudi ugovor za sljedeću sezonu.

Luka je objeručke prihvatio ponudu i odužio se odličnom igrom protiv Denver Nuggetsa Nikole Jokića koji su u evidentnoj krizi.

Luka Šamanić s najtežom IG slikom koju sam vidio u zadnje vrijeme. 🔥 pic.twitter.com/ujN3iya8Pq

— Legion Hoops (@LegionHoops) 5. travnja 2023

Rekord karijere

Luka Šamanić postigao je 23 poena što mu je rekord kratke NBA karijere, u 31 minuti ubacio je 23 poena uz šut 9/14, a pogodio je tri od šest pokušaja za tricu. Hrvat je dodao osam skokova, dvije ukradene lopte i 1 asistenciju, bolji od njega bio je samo Ochai Agbaji koji je uz 3 asistencije postigao 28 poena.

Šamanić je ponovno zauzeo mjesto u početnoj postavi Jazza i odigrao 31 minutu u kojoj je postigao spomenutih 23 poena uz šut 9/14, te pogodio tri od šest trica. Imao je i 8 skokova, 2 ukradene lopte i jednu asistenciju. Učinkovitiji od Šamanića bio je samo Ochai Agbaji koji je uz tri asistencije postigao 28 poena.

Za razliku od Šamanića, Nikola Jokić je za 27 minuta postigao samo šest koševa uz po deset skokova i asistencije te dvije ukradene lopte.

Ivica Zubac opisao je double-double učinak Los Angeles Clippersa u pobjedi protiv Portlanda s 14 poena i 10 skokova uz šut 6/8, uz po jednu asistenciju i blokadu.

Autor:Dnevno.hr/GIŠ

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr