'TI SI NAS PRIJE SEDAM GODINA OSTAVIO PRVI' Severina je obilježila važnu obljetnicu, a mi smo se prisjetili još jedne koja joj je promijenila život: 'Sjećati ćemo se do kraja naših života'

Foto: Neja Markićević / CROPIX

Autor: Dnevno.hr / F.Š.

Točno deset godina proteklih je otkad je Severina postavila nove osobne, ali i regionalne rekorde s albumom i turnejom ‘Dobrodošao u klub’. Album je to koji je oborio rekorde slušanosti i pregledan na YouTubeu te je iznio velik broj hitova poput ‘Brad Pitt’, ‘City of No People’ i ‘Italiana’. Kruna cijelog albuma bila je live turneja #DUK2013 koja je do danas ostala jedna od najposjećenijih regionalnih turneja koja je postavila nove standarde u produkciji, vizualnosti i scenografiji na ovim prostorima.

Foto: Neja Markićević / CROPIX

Tomaž Pandur, umjetnički redatelj turneje, zajedno sa Severinom i čitavim timom, uspio je na ovim prostorima oživjeti dotad neviđenu domaću produkciju. Nažalost, samo tri godine kasnije, u travnju 2016. Tomaž je preminuo od srčanog udara na probi kazališne predstave. Intendantica HNK-a Zagreb, Dubravka Vrgoč, smrt Tomaž Pandur tada je nazvana velikim gubitkom za europski teatar.

Foto: Davor Pongračić/CROPIX

”Kultni redatelj koji je još krajem 80-ih godina pomicao kazališne granice uspio je svojim autentičnim kazališnim govorom učiti teatar važnim mjestom u kojem su umjetnici izravno ulazili u dijalog s vremenom u kojem su živjeli. Od ‘Šeherezade’, ‘Fausta’, ‘Hamleta’, do predstava koje je režirao u našem kazalištu – ‘Rata i mira’, ‘Medeje’ i ‘Michelangela’ pokazao je čudesan talent i snagu da svijet transformira u teatarske prizore koje zavodljivošću svojih slika čine taj isti svijet podnošljivijim”, kazala je Vrgoč svojedobno.

Baš je prije nekoliko dana bila sedam obljetnica njegove smrti, a tome u čast, Severina je podijelila dirljivi video na društvenim mrežama i prisjetila se njihove suradnje za svoju kultnu turneju ‘Dobrodošao u klub’.

”Ti si nas, prije sedam godina, ostavio prvi, ali si ostavio neizbrisiv trag u našim životima i sjećati ćemo te se do kraja naših života. Volimo te, naš dragi Tomi” napisala je Severina.

Inače, ‘Dobrodošao u klub’ druga je glavna Koncertna turneja Severine, zbog koje se pozicionirala kao jedna od najboljih, ako ne i najbolja izvođačica na ovim prostorima. Turneja je trajala devet mjeseci i prodala se preko 150 tisuća karata diljem regije. Severina je u sklopu turneje održala 36 koncerata i otpjevala 29 pjesama po nastupu.

Snimak koncerta, čak je imao i svoju premijeru u kinima Cineplexx, a dobio je i knjigu. Naime, u sklopu premijerne kino projekcije koncerta održana je promocija knjige ‘Severina – Dobrodošla u klub – Backstage’ autora Vedrane Vasić koja je pratila Severinina iskustva iza kulisa najvećih regionalnih dvorana i arena. tijekom spomenute turneje. Po mnogima, turneja ‘Dobrodošao u klub’ do danas je nedvojbeno jedna od najboljih predstava koje je regija ikada vidjela.

Autor:Dnevno.hr / F.Š.

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr