Jahački klubovi

Najpoznatiji jahački centri u Hrvatskoj nalaze se u Slavoniji, Istri i Dalmaciji. Svim ljubiteljima konja i onima koji žele osjetiti jedinstvenu snagu konja pruža se mogućnost aktivnog jahanja najpoznatijim jahačkim centrima. Mala obiteljska gospodarstva, suvremeni konjički centri sa školama jahanja i stručnim instruktorima nude sigurnost jahanje uz stručno vodstvo. Tradicionalna konjička natjecanja kao što je Sinjska alka pružaju posebno uzbuđenje. Vrijedi posjetiti i Državnu ergelu Đakovo u Slavoniji u kojoj se uzgajaju poznati konji lipicanci.

Istra nudi izbor konjičkih klubova od kojih moramo spomenuti Konjički klub HIPOS, Sv. Petar u Šumi, u ponudi ima školu sportskog jahanja i mogućnost smještaja za konje. KK Jakići nudi izlete za iskusnije jahače središnjom Istrom, Villa Sana, Selina, organizira jednodnevne izlete za iskusne jahače do povijesnih gradića središnje Istre. Da bi vaš odmor bio zabavan u zelenom okruženju pobrinut će se Konjički klub Katoro u Umagu. Glavni posjetitelji su profesionalni jahači ali i brojni ljubitelji konja i jahanja.

Jahanje je već duže vremena u ponudi aktivnog odmora srednje Dalmacije. Konjušnice i konjički klubovi organiziraju škole jahanja za početnike i rekreativno jahanje. Takvi klubovi postoje u Sinju, Splitu i Trilju. Cetinska krajina poznata je po svojoj tristogodišnjoj tradiciju koja se obilježava održavanjem jedinstvenog konjičkog turnira, Sinjske alke.

Na rukavcu Stare Drave u Bilju, okruženom šumom, Starom Dravom i drugim obiljima ljepote smjestio se Konjički klub “Capistro”. Ljubitelji konja biti će oduševljeni štalama u kojim se nalazi 7 pitomih konja koji će s vama rado uživati u hodu, kasu ili galopu predivnom prirodom Slavonije. U blizini Slatine nedavno je obnovljena hvale vrijedna Pustara Višnjica jedno od rijetkih posjeda koje njeguje tradicionalni stil djelovanja i življenja.

Pustara pruža mir među veličanstvenim stablima nekadašnjeg grofovskog perivoja, obnovljene zgrade u kojima se danas nalaze hotel Višnjica, sale za konferencije te štale sa konjima Quarter i Paint pasmine. Svatko može sigurno naći nešto za sebe!