Benefiti online edukacije

Koncept tradicionalne edukacije radikalno se promijenio u posljednjih nekoliko godina, posebno potaknut globalnom pandemijom kada je cjelokupno čovječanstvo bilo prisiljeno pronaći načine kako nastaviti s obrazovanjem bez mogućnosti predavanja uživo. Online tečajevi postali su posve normalan koncept pri čemu se više ne zahtjeva tvoja prisutnost na određenoj lokaciji kako bi dobili znanje. Širenjem tehnologije i stvaranjem modernih digitalnih alata pristup vrijednim informacijama omogućen je svima, kad god i gdje god se nalazili, dokle god imaju uređaj s pristupom internetu.

Takav pristup učenju pruža veliku slobodu jer se online tečajevi mogu pohađati prema vlastitom tempu stoga je smanjeni pritisak na polaznika eliminiranjem straha da će zaostati za grupom.

Virtualno ili elektronsko učenje omogućuje Vam:

  • Fleksibilnost  nije limitirano za određeni prostor. Učite gdje želite i kada Vam odgovara
  • Uštedu vremena i sredstava
  • Pristupačnost učite uz pomoćtableta, prijenosnog računala ili mobitela
  • odlične rezultate jer ne ovisite o tempu drugih osoba nego se prilagođava vašem ritmu i načinu usvajanja gradiva
  • Samodisciplinu i upravljanje vremenom

S razlogom možemo pretpostaviti da će se koncept online učenja u budućnosti samo još dodatno razvijati i poboljšavati, naročito jer većina pripadnika novih generacija odgajanih s tehnologijom smatra da je takav oblik učenja i osobnog razvoja jednako vrijedan, ako ne i bolji od tradicionalnih učionica.

Video: