Nekretnine na prodaju u Hrvatskoj: Vodič kroz popularne lokacije

Kao jedno od najpopularnijih europskih turističkih odredišta, pogledajmo pobliže živahno hrvatsko tržište nekretnina i najbolje lokacije u zemlji.

Hrvatska je u posljednjih nekoliko desetljeća postala popularna kao mediteranska destinacija za odmor, što ju je ujedno učinilo privlačnom stranim investitorima. Interes za nekretnine koje se prodaju u Hrvatskoj je narastao, a tržište nekretnina ovdje je vrlo živo. Ako se pitate trebate li tražiti nekretninu na obali za prodaju, uvjeravamo vas, definitivno je dobro razdoblje za ulaganje u vile u Hrvatskoj i zadovoljavajući ROI. Upoznajte Croatia Real Estate i tržište nekretnina.

Glavne obalne regije u Hrvatskoj

Smještena na važnom raskrižju između jugoistočne i srednje Europe, Hrvatska je zemlja kontrasta; Planine i brežuljci naseljavaju sjeverne krajeve, dok je njegova razvijena jadranska obala dom tisućama otoka iz snova i ljupkih otočića s netaknutim autentičnim krajolikom. Tražite nekretnine za prodaju u Hrvatskoj uz plažu? Ovdje su najpopularnije regije koje trebate uzeti u obzir kada tražite obalnu nekretninu za prodaju.

Istra

Istarski poluotok, sa svojom prekrasnom obalom i blizinom velikim europskim zemljama, popularan je među stranim kupcima. Istra je jugoistočna regija Hrvatske s cijelim bogatstvom raznolikosti, od valovitih krajolika s vinogradima i maslinicima, do plavetnila beskrajnog mora. Nekretnine za prodaju u Istri Hrvatska su među najskupljima zbog velike potražnje i blizine ostatka Europe. Istarski poluotok ima ukupno 445 kilometara uvala, uvala, otoka i plićaka. To je domovina starina, nove kulinarske scene, ljepote i zdravlja. Istru često nazivaju hrvatskom Toskanom zbog slikovitih obalnih gradova Novigrada, Umaga, Poreča, Rovinja i Pule.

Kvarnerska rivijera

Kvarnerska rivijera je prekrasna regija smještena uz hrvatsku obalu koja dijeli Istru i Dalmaciju. Središte je oko grada Rijeke, trećeg po veličini grada u Hrvatskoj i najprometnije luke na Jadranu. Mirni otoci Krk, Lošinj, Cres i Rab sa slikovitim selima i prekrasnim plažama također su dio Kvarnera. Postoji jednostavan transfer do svih mjesta na Kvarnerskoj rivijeri. Glavna zračna luka nalazi se na Krku, otoku koji je mostom povezan s kopnom.

Sjeverna Dalmacija

Područje sjeverne Dalmacije proteže se od Kvarnerske rivijere do grada Trogira s povijesnim gradovima i malim obalnim mjestima između njih. Ovo područje je toplo ljeti s blagim zimama, što ga čini san turista i izvrsnim mjestom za stanovanje. Duga, razvedena obala s brojnim prekrasnim otocima kao što su Dugi otok i Pašman prošarana je pučinom u Jadranu. Najpopularniji gradovi u sjevernoj Dalmaciji su Zadar, Šibenik i Primošten poznati po svojoj trošnoj, zamršenoj arhitekturi. Na ovom području nalaze se tri najimpresivnija hrvatska nacionalna parka: Paklenica, Kornati i Krka koji se nalaze u zaleđu.

Središnja Dalmacija

Srednja Dalmacija je najraznovrsniji i najaktivniji dio Hrvatske, s krševitim Dinarskim lanacom visokim 1500 metara, dugim šljunčanim i pješčanim plažama, brojnim dvorcima i lijepim otocima. Ovo lijepo područje ima tipičnu mediteransku klimu s vrlo toplim ljetima i blagim zimama. Srednja Dalmacija ima tri Unescova mjesta svjetske baštine: srednjovjekovni grad Trogir sa zidinama, Dioklecijanovu palaču u Splitu i antička polja Starog Grada na otoku Hvaru. Najveći gradovi i poznata turistička mjesta su Trogir, Split, Makarska, te otoci Hvar, Brač i Vis.

Južna Dalmacija

Neposredno niz obalu Makarske rivijere, južna Dalmacija je regija u kojoj će uživati ​​ljubitelji vina, ljubitelji povijesti i plaže. Njegov sjajni dragulj, drevni grad Dubrovnik, najpopularniji je grad, ali u ovom dijelu Hrvatske ima i dosta drugih atraktivnih mjesta. Ova regija se sastoji od dugačke, tanke obalne linije koju dijeli devet kilometara dio Bosne i Hercegovine.