Kompanija Cambridge Mobile Telematics preuzela je Amodo, hrvatsku tvrtku koju je Financial Times proglasio jednom od 5 vodećih osiguravateljskih kompanija u svijetu

način radanagrađivana tvrtka i pružatelj telematičkih rješenja sa sjedištem u Zagrebu, postaje dio tvrtke Cambridge Mobile Telematics (CMT), najvećeg svjetskog pružatelja telematskih usluga. Preuzimanje spaja dvije telematske tvrtke s dobro razvijenim poslovanjem i velikim brojem projekata u Europi, te će klijentima omogućiti pristup najnaprednijim telematskim rješenjima za procjenu rizika vozača, pomoć u sudu, upravljanje odštetnim zahtjevima i korigiranje ponašanja u prometu. Amodo preuzima ime CMT, a Marijan Mumdziev, direktor tvrtke Amodo imenovan je na mjesto direktora CMT-a za Europu.

Ovim preuzimanjem CMT upravljat će s više od 95 aktivnih telematičkih programa u 25 zemalja, uključujući devet u kontinentalnoj Europi. Vodeći svjetski osiguravatelji, proizvođači automobila, “gig kompanije”, operateri voznih parkova i tvrtke za mobilnost nude te programe korisnicima kako bi im omogućili niz pogodnosti. Korisnici ovih programa štede novac na osiguranju, postajući sigurniji vozači smanjujući rizična ponašanja kao što je ometanje telefona i dobivanje automatske pomoći na cesti u roku od nekoliko minuta nakon sudara.

Telematika je interdisciplinarno područje koje obuhvaća znanja i primjenu od elektrotehnike preko telekomunikacija do računalstva, informatike i automatike te robotike. 

Udvostručena djelatnost u Europi

„CMT brzo širi svoje poslovanje izvan SAD-a gdje pruža usluge u 21 od 25 najvećih osiguravatelja. U samo nekoliko proteklih godina postali smo pouzdani partneri osiguravateljima i operaterima voznih parkova na pet kontinenta. Jačamo naše aktivnosti u Europi dodavanjem tržišnog znanja i razvijenih odnosa tvrtke Amodo, a istovremeno udvostručujemo tim u Europi više od 100 zaposlenika kako bismo većem broju europskih organizacija omogućili da shvate nevjerojatne prednosti telematike — i istovremeno spašavaju živote na cesti“, rekao je William Powers, glavni izvršni direktor CMT-a.

Iznimno sam sretan i ponosan što se pridružujemo CMT-u, najvećem pružatelju telematskih rješenja u svijetu, čiji su osnivači ujedno i predavači na prestižnom MIT-u. Amodo tim je u proteklih 9 godina lansirao 50 telematskih programa na 6 kontinenata radeći s najvećim imenima industrije osiguranja. Ovo je iznimno postignuće za jednu hrvatsku informatičku kompaniju, ali i velika prilika za naše zaposlenike koji će kroz akviziciju dobiti priliku za razvoj i usavršavanje radeći za jednu od najistaknutijih kompanija današnjice“rekao je Marijan Mumdziev, direktor tvrtke Amodo i novi direktor CMT-a za Europu.

65% vozača bi odabralo policu osiguranja koja se temelji na ponašanju vozača

S porastom popularnosti i sve većim brojem programa namijenjenih potrošačima, europsko tržište je spremno za intenzivan rast telematike. S 277 milijuna vozila na cestama, broj osobnih vozila u Europi jednak je broju vozila u Sjevernoj Americi. Analitičko-konzultantska tvrtka Berg Insight predviđa da će policijska osiguranja temeljena na telematici u Europi rasti preko 21% svake godine do 2025. U Njemačkoj, aktuarska tvrtka MSK predviđa da će 10 milijuna vozila

Više o temiIzvor:Poslovni.hr