Reno Sinovčić i otac ministra Šime Erlića proglašeni krivima: Izvukli milijune iz kluba, a pogledajte kazne

Reno Sinovčić nepravomoćno je osuđen na dvije godine i osam mjeseci zatvora u tzv. aferi ribar. Otac ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlića, Novica Erlić, također je proglašen krivim, no kazna mu je zamijenjena radom za opće dobro.


Zadarski poduzetnik Reno Sinovčić i otac ministra Šime Erlića, Novica Erlić proglašeni su u petak na Županijskom sudu u Zagrebukrivima u aferi ribarzbog nezakonitog izvlačenja novcaiz NK-aZadar.

Sinovčiću je izrečena nepravomoćna kazna zatvora od dvije godine i osam mjeseci. Erlić je nepravomoćno osuđen na 11 mjeseci zatvora, što je zamijenjeno radom za opće dobro.

Uz Sinovčića i Erlića na optuženičkoj klupi bili su i bivši pročelnik zadarske Porezne uprave. Vjekoslav Jurlinanjegova nasljednica, aktualna pročelnica Stoja Mučajite poreznici Željan Pejković, Marko Lozančić i Irena Anić koji su oslobođeni.

Bivši direktor NK-a Zadar Dalibor Zebićje zajedno sa Sinovčićem proglašen krivim za manipulaciju u predstečajnoj nagodbi tvrtke Vox. Zebićeva kazna od 10 mjeseci također je zamijenjena za rad za opće dobrodok Sinovčić neće odmah u zatvor jer je nepravomoćno osuđen na manje od pet godina.

USKOK 62-godišnjeg Novicu Erlića tereti da je Sinovčiću pomogao iz Nogometnog kluba Zadar izvući oko 42 milijuna kunaprenosi Slobodna Dalmacija.

Sud je presudu donio nakon tri i pol godine suđenja.

Ribar i sudac Sinovčić

Sinovčić je u javnosti poznat kao bivši nogometni sudacvlasnik nekoliko zadarskih medija (televizije Vox, tjednika Vox i Zadarskog regionala), ali i član Gradskog vijeća u koje je izabran za nositelja nezavisne liste koju je okupio nakon izlaska iz HDZ-a.

Prije dvadesetak godina bio je svrstan na popise najbogatijih Hrvataa nazivalo ga se i “kraljem ribe na Jadranu” te nogometnim uspjehom s presudnim utjecajem u Hrvatskom nogometnom savezu. Također, mediji su ga dovodili u vezu is lažiranjem utakmica.

Šime Erlićsin optuženog Novice, od 11. siječnja ove godine je ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr