KONTROVERZNI SINOVČIĆ KRIV: S njime osuđen otac novog ministra! Što će reći Plenković?

Foto: CROPIX

Autor: Dnevno.hr

Nakon tri i pol godine suđenja, Županijski sud u Zagrebu donio je u petak nepravomoćnu presudu u tzv. aferi Ribar.

Osmero optuženih, među kojima su i zadarski poduzetnik Reno Sinovčić (62) i Novica Erlić (62), otac aktualnog ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlića, USKOK-ove terete za niz navodnih zloporaba započetih od 2008. do 2014. godine vezanih uz tvrtku Vox i Nogometni Klub Zadar.

Novicu Erlića tereti da je kao direktor NK Zadra od 2008. do 2014. Sinovčiću je pomogao iz kluba izvući oko 42 milijuna kuna. Erlić je priznao da je Sinovčić taj novac ranije posudio igračima kluba, no to nije bilo istina.

USKOK tvrdi da je klub temeljem tih krivotvorenih pozajmica Sinovčiću vraćao dug. Dio mu je vraćen u novcu, a dio je pretvoren u udjele u klubu.

Uz Sinovčića i Erlića optuženi su bivši pročelnik zadarske Porezne uprave Vjekoslav Jurlina, njegova nasljednica Stoja Mučaja, poreznici Željan Pejković, Marko Lozančić i Irena Anić te bivši direktor NK Zadar Dalibor Zebić.

PROGLAŠENI SU KRIVIMA!

Sinovčiću je izrečena nepravomoćna kazna zatvora od dvije godine i osam mjeseci. Erlić je nepravomoćno osuđen na 11 mjeseci zatvora što je zamijenjen radom za opće dobro.

Autor:Dnevno.hr

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr