(VIDEO) 'JEDNE VEČERI VRATIO SAM SE KUĆI, A NJE NIJE BILO!' Misteriozno nestala žena pojavila se nakon 30 godina: 'Stvarno smo mislili da je mrtva sve te godine'

Foto: Pixabay/Ilustracija

Autor: Dnevno.hr

Žena iz američke savezne države Pennsylvania, koja je nestala prije više od 30 godina i kasnije proglašena mrtvom, pronađena je živa u staračkom domu u Portorikojavio je AP.

Patricia Copt napustila je muža, braću, sestre i otišla u sjeverni Portoriko prije nego što je 1999. dovedena u starački dom kao netko kome je potrebna pomoć, prema detaljima objavljenim na konferenciji za novinare u gradu Crvenagdje je nekoć živjela.

“Kopta, nekoć poznata kao ulična propovjednica u svom gradu, skrivala je tajnu dok je bila u Portoriku, ali je počela otkrivati ​​detalje kada je počela patiti od demencije”, rekao je zamjenik šefa policije Ross Brian Kohlhepp.

‘Jedne večeri, vratio sam se kući, nije bilo’

Naime, tek je prošle godine socijalna radnica prikupila dovoljno informacija da obavijesti vlasti u Pennsylvaniji o 83-godišnjoj ženi, a DNK test potvrdio je njezin identitet.

Njezin suprug Bob otkrio je AP-u da je propovijedala do 1992., kada je iznenada nestala.

“Jedne večeri, vratio sam se kući, nije bilo”, rekao je Bob (86).

Na kraju devetomjesečnog procesa koji je također uključio njezin zubarski karton, istraživači su potvrdili da je Patricia Kopta bila žena koja se prijavila u dom za odrasle 1999. nakon što je rekla da je stigla u Portoriko na kruzeru iz Europe.

„Patricia Kopt [je] živa i zdrava za svoju poodmaklu dob i stanje”, rekao je Kohlhepp na tiskovnoj konferenciji u četvrtak.

Njezin suprug nikad se nije ponovno oženio

Bob Kopta se nikada nije ponovno oženio. Na i Koptinoj sestri, Gloria Smithrekli su novinarima u četvrtak da bi se voljeli vratiti u Pennsylvaniju i okupirati svoju obitelj.

Unatoč tome, ostaje za vidjeti hoće li se Kopta ikada vratiti u Pennsylvaniju. Bori se sa svojim mentalnim i fizičkim zdravljem, a rekla je osoblju staračkog doma da bi radije ostala u Portoriku, izvijestio je Post-Gazette.

“Jako smo zahvalni što znamo da je Patty živa i zdrava”, rekao je Smith, prema lokalnoj novinskoj kući WMTW.

“Dobro je zbrinuta. Stvarno smo mislili da je mrtva sve te godine. Bio je veliki šok znati da je još uvijek živa – nadam se da ću moći doći dolje da je vidim”, dodala je.

Autor:Dnevno.hr

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr