Samsung uvjerljivo prvi po prodaji sklopivih mobitela

Sklopivi mobiteli sve su popularniji, a iako ih u ponudi ima mnogo proizvođača, čini se da kupci najviše biraju Samsungovu Z Fold i Z Flip seriju. Naime, prema najnovijem istraživanju Canalysatržište sklopivih mobitela zabilježilo je 14,2 milijuna isporuka diljem svijeta prošle godine, od čega je samo Samsung isporučio više od 11 milijuna jedinica.

Na drugom mjestu našao se kineski Huawei koji je prošle godine isporučio nešto manje od dva milijuna sklopivih mobitela, a slijede ga Oppo, Vivo, Xiaomi, Honor i Motorola, koja je, unatoč predstavljanju novog Razraisporučila svega 40.000 jedinica.

Isporuke sklopivih mobitela u 2022. godini.  📷 Snimak zaslona: Financial Times/Canalys
Isporuke sklopivih mobitela u 2022. godini. Zaslon slike: Financial Times/Canalys

Očito je, stoga, da kupci više preferiraju Samsungove sklopive mobitele, iako ostali proizvođači nude možda bolje opcije, kako po specifikacijama, tako i cjenovno. Bilo kako bilo, Canalys procjenjuje da će se isporuke sklopivih mobitela u 2023. godini udvostručiti i doseći 30 milijuna isporuka te da će postati još zanimljivije i konkurentnije.

Tome će svakako pridonijeti kineski proizvođači, koji već pripremaju neke modele za globalno tržište. Hoće li mobiteli poput Oppovog Find N2 Flipa ili pak nadolazećeg OnePlusovog sklopivog mobitela „srušiti“ Samsung s tronom, ostaje za vidjeti.

Više o temiIzvor:Bug.hr