Najgledanija serija na Netflixu u Hrvatskoj

Koje su najgledanije emisije i filmovi na Netflixu? Iz tjedna u tjedan ovaj strujanje servis objavljuje četiri globalne Top 10 liste u četiri kategorije koje uključuju filmove i serije na engleskom te na drugim jezicima. Ovi popisi rangiraju naslove na temelju tjednih sati gledanja iu obzir uzimaju ukupni broj sati koje su pretplatnici diljem svijeta gledali svaki naslov od ponedjeljka do nedjelje prethodnog tjedna.

Ovo je popis najgledanijih serija posljednjeg tjedna prošlog mjeseca, od 20. do 28. veljače
Ovo je popis najgledanijih serija posljednjeg tjedna prošlog mjeseca, od 20. do 28. veljače

Liste bilježite svaku sezonu serije i svaki film odvojeno, tako da je na njima moguće istovremeno vidjeti, na primjer, dvije sezone serije “Outer Banks”. A kako naslovi ponekad ulaze i izlaze iz Top 10, tablice prikazuju i ukupni broj tjedana koje je neki film ili sezona serije provela na listi.

Dakako, Netflix objavljuje i liste gledanosti po zemljama, a mi smo se ovaj put koncentrirali na serije koje su krajem veljače bile najgledanije u Hrvatskoj.

1. Outer Banks, 3. sezona

Ova američka akcijsko-avanturistička tinejdžerska drama premijerno je prikazana na Netflixu 2020. Radnja se događa u Outer Banksu u Sjevernoj Karolini i prati sukob dvije skupine tinejdžera koji tragaju za blagom. Oni su oštro podijeljeni u dvije grupe, bogate sezone i siromašne mještane koji nose nadimke Kook i Pogues. Prva epizoda treće sezone premijerno je prikazana krajem veljače, a najavljena je i četvrta sezona.

2. Triptih

Nakon susreta s umirućom neznankom koja izgleda potpuno poput nje, forenzičarka (Maite Perroni) kreće na opasno putovanje kako bi otkrila istinu o vlastitom identitetu. Dok traži odgovore, otkriva mrežu razrađenih tajni i laži. Ovaj meksički mistični triler djelo je scenaristice Leticije López Margalli i navodno je baziran na istinitim događajima.

3. Savršen spoj

Reality show prikazuje deset natjecatelja, okupljenih u tropskoj vili, gdje se pokušavaju složiti u parove. Parovi koji pobijede u “izazovima kompatibilnosti” biraju dva nova singla koja će se uključiti u igru ​​tako što će se spojiti s članovima drugih parova ili sami sa sobom. Na kraju svake noći, oni koji se ne poklapaju moraju napustiti vilu, sve dok na kraju serije ne ostane samo jedan par, “savršeni spoj”.

4. Formula 1: Vozi za preživljavanje, 5. sezona

Serija u 10 nastavaka, hvali se Netflix, “prva je koja će istinski uroniti publiku u kokpitu, paddocku i životu ključnih igrača Formule 1”. Peta sezona dokumentira prošlogodišnje prvenstvo i između ostalog pokriva iskušenja i nevolje Scuderije Ferrari, problem Mercedesa W13, put koji je vodio do pobjede Sergia Péreza na Velikoj nagradi Monaka i muke Daniela Ricciarda u McLarenu.

5. Outer Banks, 1. sezona

John B, Kiara, Pope i JJ prijatelji su koji žive na otoku Kildare. Nakon uragana oni nalaze ključ od motelske sobe na potopljenom brodu u močvari. U vlastitom sefu nalazi se omotnica, pištolj i velika količina gotovine. Poslije se posvađaju s bogatim došljacima koji ljetuju u njihovom kraju i tu počinje strka, jurnjava i pučnjava koja se kasnije proširiti u rado gledani, trenutno najgledaniji serijal na Netflixovim kanalima u mnogim zemljama.

6. Crvena ruža

Britanska horor drama temelji se na tjeskobi maturanata opsjednutih svojim pametnim telefonima. Smještena u Bolton , ova serija se vrti oko grupe prijatelja koji planiraju provesti još jedno bezbrižno ljeto prije odlaska na koledž. Međutim, planove im pokvari aplikacija Red Rose koja im postavlja razne zlokobne zahtjeve koje se moraju ispoštovati ako žele preživjeti.

7. Zakon prema Lidiji Poët

Netflixova serija rekonstruira istinitu priču o Talijanki koja je krajem 19. stoljeća u Torinu vodila pravnu bitku da joj se dopusti bavljenje odvjetničkom djelatnošću nakon što joj je to zabranjeno sudskom odlukom. Oduzimanje odvjetničke komore pokrenulo je masovni pokret koji je ženama na kraju omogućio bavljenje odvjetništvom i obnašanje javnih dužnosti u Italiji.

8. Murdaugh Murders: A Southern Scandal: Ograničena serija

Ubojstvo majke i sina; milijuni ukradenih dolara… Tragične okolnosti dovele su do nekoliko uhićenja, zapanjujućih obrata i jednog od najpraćenijih suđenja u zemlji. U središtu je Alex Murdaugh (54), potomak moćne obitelji s juga Južne Karoline, koji se suočava sa suđenjem po dvije točke optužnice za ubojstvo. Tužitelji su ga optužili za ubojstvo supruge i sina u neuspješnom pokušaju prikrivanja vlastitih financijskih zločina.

9. Fizički: 100

Južnokorejski reality show o preživljavanju u devet epizoda. Stotinu fizički snažnih i spretnih natjecatelja bore se jedan protiv drugoga u raznim individualnim i timskim izazovima koji od njih zahtijevaju snagu, ravnotežu, agilnost, izdržljivost, snažnu volju i strategiju. Nakon svakog izazova dio natjecatelja otpada sve dok ne ostane samo jedan koji će kući otići s izdašnim čekom; ostali moraju maljem odvaliti svoj gipsani odljev.

10. Ti, 4. sezona

Opasno šarmantan i izrazito opsesivan mladić spreman je na sve kako bi se ugurao u živote ljudi kojima je opčinjen. Započinjući novi život u Londonu, Joe se zakune da će prošlost ostaviti iza sebe i davati sve od sebe. No trnovit put do iskupljenja i nova opsesija počnu uzimati danak. Tako otprilike zvuči sažetak četvrte sezone psihološkog trilera temeljenog na knjigama Caroline Kepnes.

Više o temiIzvor:Bug.hr