Intelov novi lako čitljivi font za programere može se besplatno preuzeti

Intel je u suradnji s dizajnerskom studijom Frere-Jones Type kreirao nove vrste slova (font) za koje kažu da je namijenjen programerima. Intel One Mono po vrsti je monovolumen font, što znači da svaki znak zauzima istu širinu na ekranu, pa je idealan za programiranje. Iz tvrtke kažu da je posebna pažnja posvećena tome da se font smanji naprezanje očiju korisnika, čime se poboljšava čitljivost i smanjuje mogućnost programskih pogrešaka. Prilikom dizajniranja znakova surađivali su sa slabovidnim programerima, kako bi ga optimizirali i za njihove potrebe.

Programer fontova

Intel One Mono dolazi s podrškom za znakove iz više od 200 jezika koji koriste latinicu, a varijante uključuju četiri “težine”: Light, Regular, Medium i Bold, sve s dodatnim kurzivom, kako bi se pokrile sve potrebe programera i drugim korisnicima. Potpuno je besplatno za preuzimanje i može se pronaći na GitHubu, gdje su dostupni i open-source formati koje korisnici mogu doraditi i prilagoditi vlastitim željama i potrebama.

Novi font najbolje će se, kažu, pokazati unutar raznih razvojnih okruženja na Windowsima, kada mu je veličina zaslona 9 ili više točaka.

Više o temiIzvor:Bug.hr