Poznati košarkaški suvlasnik postao je jedina tvrtka na Balkanu koja ima atest za vozila za tržište EU

Otvorila se izvrsna prilika, au komunikaciji s Lejlom i Denisom Kraljevićem s Musom već su precizirani strateški ciljevi renomiranog proizvođača karavan vozila.

Bosanskohercegovački košarkaš i član slavnog Real Madrida Džanan Musa ovih je dana i formalno-pravno postao suvlasnik tvrtke Derubis Caravans.

Museova želja da ulaže u Bosnu i Hercegovinu postoji od samog početka, potvrđeno je za Avaz iz PR službe našeg košarkaša.

Otvorila se odlična prilika, au komunikaciji s Lejlom i Denisom Kraljevićem Džanan odlučila se na ovaj poslovni potez. Predstavnici Džanana već su održali radni sastanak s vlasnicima i precizirali strateške ciljeve.

Izvozna orijentacija
Ono što je bitno naglasiti jeste da je nova grana industrija u BiH prvenstveno izvozno orijentirana, što otvara mogućnost predstavljanja domaćeg bh. brand na svjetskom tržištu.

Službeno, tvrtka Derubis Caravans osnovana je 27.01.2022. godine u Vitezu. Izrada makete u prirodnoj veličini započela je nakon izrade kompletne projektne dokumentacije. Derubis Caravan Series 7 svoju je svjetsku premijeru imao na najvećem svjetskom sajmu karavaning industrije u Dusseldorfu.

Već pri prvom pojavljivanju pokazalo se da je ovaj novi koncept potpuno drugačiji od svega viđenog i da će donijeti toliko očekivano osvježenje u karavaning industriji. Proizvod je proglašen “Highlight of the fair” na sajmovima u Dusseldorfu (Njemačka), Bernu (Švicarska) i Walesu (Austrija), a informaciju o kvaliteti proizvoda prenijeli su svi strani mediji karavaning industrije.

Derubis Caravans proglašen je najboljim tehničko-tehnološkim proizvodom u Bosni i Hercegovini uz posebno priznanje dodjelom inženjerske zvjezdice, a projekt izgradnje Derubis Caravans serije 7 proglašen je najboljim projektom godine.

Početkom 2022. godine tvrtka Derubis Caravans uselila se u novoizgrađenu tvornicu u Vitezu, gdje je postavljena cjelokupna linija serijske proizvodnje. Kompanija je pozicionirala Bosnu i Hercegovinu na svjetskoj karti visokotehnoloških proizvoda i prvi put uzdigla BiH zastavu na takvom svjetskom sajmu.

Domaće znanje
Tvrtka je pokrenula potpuno novu granu industrijske proizvodnje u Bosni i Hercegovini s ciljem predstavljanja domaćeg znanja svjetske javnosti, a ujedno i zadržavanja odljeva mladih ljudi iz BiH pružanjem mogućnosti zapošljavanja u atraktivnoj industriji. Stvorio je prodajnu mrežu u Europi, Švicarskoj, SAD-u i Saudijskoj Arabiji. Surađuje s tehničkim fakultetima iz Bosne i Hercegovine i budućim inženjerima nudi mogućnost prakse u okviru svoje proizvodnje.

Derubis Caravans jedini na Balkanu ima homologaciju i atest za vozila za EU tržište. Cijeli postupak certificiranja i homologacije provela je renomirana certifikacijska kuća TÜV SUD Njemačka, a certifikat tipa za kit.

Više o temiIzvor:Poslovni.hr