Uber je u Hrvatskoj predstavio tri velike novosti

Uz to, Uber je najavio i prvo u nizu ažuriranja aplikacija koje će poboljšati i pojednostaviti sve vožnje i zahtjeve

Uber je u Hrvatskoj predstavio tri novosti: Uber Reserve opciju zakazivanja vožnje unaprijed, opciju Guest Rides koja omogućuje naručivanje vožnje za nekog drugog te redizajn aplikacije.

Nova opcija Uber Reserve omogućuje korisnicima platforme da zakažu jedno ili više putovanja do 30 dana unaprijed. Uveden je kao odgovor na činjenicu da je sve veći broj korisnika Ubera u posljednjih godinu dana imao potrebu planirati svoja putovanja unaprijed. Opcija Uber Reserve trenutno je dostupna na području Stockholme, Amsterdama, Bruxellesa i Osla.

Opcija tako da putnik bira točno vrijeme polaska, vozač uvijek dolazi 5-15 minuta prije polaska kako bi cijeli proces prošao bez problema. Svi podaci o vožnji, kao što su predviđene cijene i podaci o vozaču, bit će vidljivi putnicima u trenutku zakazivanja vožnje te će kasnije biti lako dostupni u popisu naručenih vožnji. Opcija Reserve bit bit će dostupna za vozila UberX, UberXL, Uber Comfort i Uber Black. Rezervirane vožnje mogu se zakazati najkasnije dva sata, a najkasnije 30 dana prije datuma polaska. Broj vožnji koje putnici planiraju je neograničen.

Za Reserve vožnje naplaćivat će se minimalna cijena i naknada za rezervaciju koja ovisi o tipu vozila koje je putnik odabrao za svoje putovanje. Naknada za rezervaciju osmišljena je kako bi se vozačima kompenziralo dodatno utrošeno vrijeme. Osim olakšanja postupka za putnike, Uber je ovom nadogradnjom mislio i na vozače koji će od sada moći birati putovanja koja najbolje odgovaraju njihovom rasporedu.

Guest Rides opcija

Opcija Guest Rides korisnicima omogućuje jednostavno rezerviranje vožnje za nekog drugog, čak i ako druga osoba nema aplikaciju. Vlasnik računala može pratiti status vožnje u svojoj aplikaciji, dok gost-putnik sve važne informacije dobiva putem poruka. Kao i obično, plaćanje se vrši sigurno, putem aplikacije metodom plaćanja koju odabere vlasnik računa.

Da biste naručili vožnju za nekog drugog, jednostavno unesite ime i telefonski broj te osobe i ona će dobiti tekstualnu poruku s imenom vozača, podacima o automobilu, brojem registarske ploče i kontakt podacima – kako bi sigurno pronašla vozača i ušla u pravi auto. U isto vrijeme, vozač će dobiti ime gosta putnika – pružajući svima točne podatke i sigurnost da znaju s kim ulaze u automobil. Gost putnik i vozač mogu jednostavno komunicirati bez vlasnika računa, putem poruka ili telefonskih poziva. Što se tiče redovnog putovanja, podaci o kontaktu gostiju ostaju anonimni i nikada neće biti dostupni vozaču.

Redizajn aplikacija

Uber je najavio i prvo u nizu ažuriranja aplikacija koje će poboljšati i pojednostaviti sve vožnje i zahtjeve. Radi se o opcijama:

  • Novi početni zaslon kroz koji je pojednostavljeno iskustvo tako da korisnici mogu još lakše rezervirati svoje vožnje, s manje dodira. Također je dodana nova stavka “Usluge” preko koje se na jednom mjestu mogu pronaći sve dostupne vožnje. S novim “Activity Hubom” mogu se pratiti prošle i nadolazeće vožnje na jednom mjestu.
  • Veća razina personalizacije – nakon što se dodirne “Kamo?” na početnom zaslonu pojavit će se “Spremljena mjesta”, a aplikacija će predložiti popis personaliziranih odredišta i vrste vožnje na temelju preferencija, prošlih putovanja i najvjerojatnijih odredišta. Aplikacija će nuditi personalizirane preporuke za načine planiranja i uštede, temeljene na navikama korisnika. Na primjer, ako se korisnik vozi UberX-om, to će vjerojatno biti prva opcija koju će vidjeti, a aplikacije će pokazati i druge ponude za vožnju.
  • Novi način praćenja vožnje na iPhoneu – aplikacija od sada podržava Live Activities i Dynamic Island, tako da korisnici iPhonea koji koriste iOS 16 ili noviji mogu jednostavno pratiti tijek vožnje uživo i primati

Više o temiIzvor:Poslovni.hr