Studenac pokrenuo projekt kojim se potiče izvrsnost žena u području prediktivne analitike

Maloprodajni lanac Studenac prepoznaje važnost osnaživanja žena u području digitalne tehnologije i analitike podataka. Tako kroz svoj centar izvrsnosti Studenac Digital, posvećen inovacijama i prediktivnoj analitici, Studenac u svom poslovanju koristi prediktivnu analitiku kako bi što uspješnije odgovorio na potrebe svojih kupaca, a cjelokupno poslovanje učinio još agilnijim i učinkovitijim.

Kodira

U želji da osnaže njihove ambicije, te podijeli svoje znanje i iskustvo i nagradi izvrsnost, Studenac je pokrenuo projekt i istoimeni natječaj Kodira , te poziva sve žene da sudjelovanjem u natječaju pokažu svoje znanje iz područja prediktivne analitike i osvoje vrijednu nagradu. Naime, ona natjecateljica koja pokaže znanje i inovativnost u pristupu te precizno riješi natječajni zadatak, osvojit će program mentorstva u Studencu s timom Studenac Digitala sa sjedištem u Zagrebu, u trajanju do šestog tjedna.

Prijave na natječaj otvaraju se 8. ožujka, simbolično na Međunarodni dan žena, a prijaviti se može isključivo pojedinačnim ispunjavanjem prijavnog obrasca na službenoj mrežnoj stranici projekta. Preduvjet uspješno riješenog zadatka je osnovno znanje u području prediktivne analitike te poznavanje nekog od programskih jezika.

“Prema istraživanju Eurostata iz 2022. o broju zaposlenih s ICT obrazovanjem u Europskoj uniji, broj žena koje odlučuju o obrazovanju i karijeri u području digitalnih tehnologija i analitičkih podataka i dalje je manji u odnosu na muškarce. Taj nas je podatak inspirirao za pokretanje ovog projekt jer želimo istaknuti snažne i pametne žene te izgraditi njihovu izvrsnost. Ovim putem pozivamo sve žene koje imaju osnovno znanje iz područja prediktivne analitike da se prijave i sudjeluju u projektu, jer je ovo uistinu jedinstvena prilika da se iskusi kako izgleda jedan od zadataka podataka tima u maloprodajnom sektoru”, objasnila je Ja imam Mimicučlan Uprave za inovacije Studenac.

Studenac Digital

Inače, okosnicu Studenac Digitala čini tim data inženjera i data znanstvenika. Oni se bave različitim analizama podataka o kupcima, proizvodima i njihovim kupovnim navikama, a sve kako bi stekli dublji uvid u ponašanje i potrebe kupaca. Tim Studenac Digitala će tijekom šest tjedana pobjednici, kroz program mentorstva, pokazati sve izazove i mogućnosti primjene prediktivne analitike unutar dinamičnog maloprodajnog sektora. To je jedinstvena prilika da se pobjednica ovog natječaja sa Studencem timom data inženjera i data znanstvenika radi na projektima iz područja prediktivne analitike s ciljem unapređenja poslovanja i optimizacije poslovnih procesa jednog od vodećih maloprodajnih lanaca u Hrvatskoj. Uz njih će dobiti priliku dodatno nadograditi svoje postojeće znanje, sudjelovati u dnevnim zadacima tima i osjetiti kako izgleda radni dan podataka znanstvenika i data inženjera u Studencu.

Sve informacije o projektu, natječajnom zadatku i načinu prijave moguće je pronaći na ovoj poveznici.

Više o temiIzvor:Bug.hr