MK Group u iduće tri godine ulaže 1,6 milijardi eura

Ulagat će se u obnovljive izvore energije, turizam i sektor nekretnina te poljoprivredu.

Direktor MK Grupe Mihailo Janković najavio je da kompanija u ovoj godini, u kojoj slavi 40. obljetnicu, planira uložiti 400 milijuna eura.

Ulagat će se u obnovljive izvore energije, turizam i sektor nekretnina te poljoprivredu, rekao je Janković na Kopaonik Business Forumu. Dodao je da će MK Group veliki jubilej iskoristiti da najavi trogodišnji investicijski ciklus.

Velika ulaganja

MK Group do 2025. planira uložiti oko 1,6 milijardi eura. Zanimljivo je da je taj iznos jednak vrijednosti investicija ostvarenih u proteklih 40 godina razvoja, istaknuo je Janković.

Kako je naveo, u sljedeće tri godine kompanija će uložiti isto toliko, što dovoljno govori o njenim ambicioznim planovima i značaju novih projekata za MK grupu i srpsko gospodarstvo.

Uz svu kompleksnost svijeta u kojem živimo i česte krize, moramo pozitivno razmišljati, gledati u budućnost, ulagati. Bez investicija nema razvoja, a domaće investicije su pokretač razvoja srbijanskog gospodarstva, istaknuo je Janković, prenose srbijanski mediji. Osim u bankarstvu i turizmu, tvrtke u posljednje vrijeme najviše ulaze u obnovljive izvore energije. Iz ovog kompasa nedavno su otkrili da rade na razvoju projekata energije vjetra kapaciteta preko 320 MW, kao i solarne energije kapaciteta 660 MW.

Obnovljivi izvori

Investicije su vrijedne blizu milijardu eura, a planiraju se realizirati u roku od pet godina. Oni će se provoditi kroz joint venture i samostalna ulaganja, naglasio je. Praktični primjer imali smo prilike vidjeti prije mjeseca dana kad je objavljen

Više o temiIzvor:Poslovni.hr