Urnebesna domaća komedija s neočekivanim zapletom stiže u kina

Redatelj filma Radislav Jovanov Gonzo jedan je od najnagrađivanijih autora u povijesti nacionalnog filmskog festivala Dani hrvatskog filma, a do sada je režirao preko 350 glazbenih spotova, pedesetak reklamnih spotova, pet dokumentarnih i jedan kratki film, a bio je i direktor fotografije na brojnim igranim i kratkim filmovima te popularne serije Dnevnik Velikog Perice.

O Punim plućima Jovanov Gonzo kaže: “Ovaj film govori o ljubavi, ali i nemogućnosti komunikacije među ljudima koji nisu u stanju izbaciti suze kad im umre netko vrlo blizu. Za to im treba vremena jer su stisnuti u vlastitim ljušturama. Naočigled je to generacija ljudi istrošenih emocija, izgubljenih u pokušaju ostvarivanja vlastitih potencijala za koje im okolnosti nikad nisu bile naklonjene. Film istovremeno i slavi smrt kao nešto pozitivno jer je smrt u filmu zapravo produžetak njihovog iskonskog prijateljstva, ali kolektivnog društvenog iscjeljenja.”

Film Punim plućima je na prošlogodišnjem Pulskom filmskom festivalu osvojio dvije Zlatne arene – za oblikovanje zvuka i fotografije, a dobitnik je i nagrade Silver Sparrow za najbolji međunarodni dugometražni igrani film na filmskom festivalu Diorama u Indiji. Glumac Hrvoje Barišić je za ulogu Miše u Punim plućima dobitnik nagrade za najbolju sporednu mušku ulogu na Filmskom festivalu glumca u Vinkovcima.

Radislav Jovanov Gonzo potpisuje i scenarij filma. Glavni glumci su Aleksandra Naumov, Judita Franković Brdar, Krešimir Mikić, Rakan Rushaidat, Hrvoje Barišić, au filmu se još pojavljuju Dražen Pavalić, Vanda Vujanić, Tvrtko Jurić, Lada Bonacci i Domagoj Ivanković. Najavni video čeka vas u nasztavku:

Više o temiIzvor: Journal.hr