Stvaranje svijeta u kojem žene napreduju

Bilo da se radi o višoj rukovodećoj poziciji u velikoj tvrtki, savjetodavnom položaju u maloj trgovini ili u poljoprivredi, pokazatelji su jasni – osiguranje većeg sudjelovanja žena u poslovanju donosi mjerljive dobrobiti poduzećima, cijeloj industriji i društvu.

IstraživanjeTvrtke Mars pokazuju da poslovni timovi s jednakim omjerom spolova kada je u pitanju prodaja i dobit nadmašuju timove u kojima prevladavaju muškarci. Također, timovi raznolikog sastava donose bolje poslovne odluke. Osim što se zalažu za različitost na radnom mjestu, žene na višim rukovodećim pozicijama vjerojatnije će prihvatiti politiku prijateljski orijentirane prema zaposlenicima.

ŽENSKE VJEŠTINE VODE DO UČINKOVITIH RJEŠENJA

Radno okruženje se mijenja i poslovni svijet više nije samo muška igra.

Kada žene postanu vođe na radnom mjestu, one pružaju drugačiji skup vještina i kreativnih perspektiva. Žene lideri donose strukturne i kulturološke razlike koje vode do učinkovitih rješenja. Ova kreativna perspektiva i jedinstveni osjećaj za okolinu također im omogućuje istraživanje i otkrivanje manjih detalja koje drugi mogu proći nezapaženo.

Liderstvo je jedna od komponenti koja ženama pruža priliku kako bi ostvarile svoj puni potencijal.Žene koje svrhovito vodejoš je jedan program, koji je tvrtka Mars razvila u partnerstvu sa Sveučilištem Harvard, kako bi podržao žene na njihovom putu razvoja vodstva. Više od 500 žena sudjelovalo je u obuci osmišljenoj za razvoj ključne vještine žene voditeljice u tvrtki Mars.

ŽENE U GLAVNOJ ULOZI U TVRTKI MARS

Žene oduvijek igraju važnu ulogu u povijesti tvrtke Mars kao obiteljskog, privatnog poduzeća, a njihov je uspjeh ključan za budućnost tvrtke. Svojom globalnom kampanjom #HereToBeHeard, koja je pokrenuta u proljeće 2021., tvrtka ima za cilj potaknuti promjene u pogledu rodne neravnopravnosti, podržavajući pet UN-ovih ciljeva održivog razvoja. Inicijativa je dio platforme Marsa pod nazivomPuni potencijalkoja osnažuje žene i premošćuje jaz u rodnim mogućnostima unutar iste tvrtke, među partnerima iu oglašavanju tvrtke.

Povodom Međunarodnog dana žena 2023., tvrtka Mars najavila je svoju najnoviju inicijativu #FlipTheStatusQuo koja podržava žene u poslovanju. Brand će udvostručiti bespovratna sredstva od 10.000 dolara, dodijeljenih ženama koje stvaraju promjene, istovremeno pružajući priliku ženama pionirkama za pozitivan utjecaj na svijet. Pobjednici će biti odabrani u partnerstvu sa Savjetodavnim vijećem M&M’S FUND i istaknuti na M&M’S digitalnim i društvenim platformama.

Međutim, inicijativa tu ne stoji, tvrtka Mars također želi odati priznanje svojim suradnicama koje ruše prepreke u svom radu i grade inkluzivniji svijet u kojem žene mogu ostvariti puni potencijal. Odbor tvrtke za puni potencijal ponudit će jedinstvenu priliku za učenje i razvoj u vrijednosti do 10 tisuća dolara za 10 suradnica koje pobjede.

PRUŽANJE JEDNAKIH MOGUĆNOSTI ZA RAZVOJ KARIJERE

Tvrtka pruža jednake mogućnosti razvoja karijere za sve svoje zaposlenike nastojeći osigurati 100% rodnu ravnotežu u raspodjeli vodećih pozicija u globalnim timovima. Trenutačno su 43% rukovoditelja tvrtke Mars žene, a povećan je i broj rodno uravnoteženih timova sa 43% na 46% od 2020. do 2022. godine. U regiji UBBAI, koja se sastoji od 15 tržišta uključujući i Hrvatsku, omjer rodne ravnoteže je 43% žena naspram 57% muške populacije. U 2022. godini ostvarili su najveći napredak prema&

Više o temiIzvor:Profitiraj.hr