VIDEO/FOTO Gotova talačka kriza u Njemačkoj: Specijalci ušli u ljekarnu, uhitili muškarca

U 21:10 završila je talačka kriza u gradu Karlsruheu, specijalci su ušli u apoteku i uhitili muškarca.


Završena je talačka kriza u gradu Karlsruheu na jugozapadu Njemačke. U 21:10 sati u ljekarnu je ušla specijalna jedinica policije. Uhićen je osumnjičeni muškarac. U tijeku je pretraga objekta. Prema prvim informacijama, ozlijeđenih osoba nema, poručila je policija.

IlustracijaDetalji šokantnog ubojstva mladića u Danskoj: Majka se nekoliko minuta prije čula sa sinom, bio 300 metara od kućeIlustracijaDetalji potjere za gruzijskim švercerom migranata: U Metkoviću bježao od policije, a jedan pokušao pregaziti

Sve je počelo oko 16:30 u jednoj ljekarni te je tada policija izvijestila da je nekoliko osoba uzelo za taoce jednu nisu ozlijeđene.

Završeno uzimanje talaca u Karlsruheu: https://t.co/TQAWftWGVq

— MDR ACTUELL (@MDRAktuell) 10. ožujka 2023

Počinitelj je navodno tražio milijun eura otkupninepiše Bild.

— EHA vijesti – njemački (@eha_deutsch) 10. ožujka 2023

“Policijska akcija još uvijek traje, ne možemo još govoriti o detaljima”, rekao je u jednom trenutku oko 20 sati glasnogovornik policije.

#Karlsruhe Deeskalirajući učinak novih policijskih cisterni me uvjerava pic.twitter.com/5rDTT2ibia

— WurschtSuppe (@SoupWurscht) 10. ožujka 2023

“Hitne službe su na terenu zbog talačke situacije u ljekarni u ulici Ettlinger. Trenutačna situacija je nejasna, više informacija uskoro”, objavila je policija na Twitteru tijekom talačke krize.

Bio sam vani sa psom. Vidio sam ove barijere i kraj mene je prošao auto blindiran kao da ide u Ukrajinu…. ludnica Situacija #karlsruhe #ime taoca pic.twitter.com/iFTYDDMvKC

— @Matt_Meyers_D (@D1Meyers) 10. ožujka 2023

Zbog sumnje na talačku situaciju u ljekarni na Ettlinger Str #Misija. Zbog trenutno nejasne rizične situacije područje je trenutno izgrađeno na velikom području. Više informacija slijedi.

Vaš #Policija #Karlsruhe#KA1003 pic.twitter.com/gwLVU0OWIU

— Policija Karlsruhea (@Polizei_KA) 10. ožujka 2023

Karlsruhe, nedaleko od francuske granice, grad je s oko 300.000 ljudi i dom je Saveznog suda pravde, najviše njemačkog suda. Policija je pozvala stanovnike da se drže dalje od tog područja, a oni koji ne mogu doći do svojih domova mogu se skloniti u obližnju školu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr