Održan prvi Ženski vikend: “Malo je žena na pozicijama vlasti u poduzećima i državi”

Žene iz Hrvatske i regije okupile su se na prvom Women’s Weekendu koji se održava u Rijeci. 80-ak predavačica, moderatorica, govornica sudjeluje na ženskoj konferenciji na kojoj se govori dakako o ženama, njihovom položaju i pravima. Tamo je bio i reporter Dnevnika Nove TV Marko Balen.

GalerijaSabina Tandara Knezović Valentina Baus, novinarka Nove TV Nevena Rendeli Vjezović, organizatorica konferencije +4Renata Saleci, sociologinja i filozofkinja


Glumice, znanstvenice, novinarke, direktorice – sve su to naše žene, iste one koje katkada ne primjećujemo, katkad ih gledamo u potpuno ravnopravnim muškarcima, a katkad ih zanemarujemo….

“Moram ti nekako priznati da nemam uzor. Naprosto gledam kolege kako rade i kad i kod svakoga prepoznam nešto dobro. Pa tako recimo tebe sjajno volim vidjeti u nekakvim poplavama i požarima recimo i – voljela bi biti kao ti u takvim situacijama”, kroz smijeh je ispričala Sabina Tandara Knezović reporterka Dnvnike Nove TV.

Iako je, kako tvrde, većina žena sve ravnopravna u svakodnevnom životu – njihov položaj u društvu još nije izjednačen.

“Mi žene odgajamo muškarce također, tako da krećemo i od nas. Tako da te prve promjene i učenja o ravnopravnosti i učenju jednakosti moraju krenuti od malih nogu”, rekla je Nevena Rendeli Vjezovićorganizatorica konferencije.

“Tiranija izbora” naziv je jedan od najzanimljivijih izlaganja prvog dana slovenskog filozofa, sociologa i pravnog teoretičara. Renate Saleci.

“Kad gledam profesorice, ima puno i studenata koje prave doktorat, ali je redovitih profesorica jako malo, jako je recimo malo žena u akademiji znanosti i na rukovodećim mjestima u firmama i državi“, tvrdi Šaleci.

Dio uspješnih hrvatskih žena smatra da u današnje vrijeme može i same dosta pridonijeti svom položaju u društvu.

“Ja sam na svom obrazovanju radila, ja sam doktorirala turizam tako da mislim da to itekako pomaže prije svega sa znanjem, samoouzdanjem pa onda ni rezultati neće izostati”, poručila je dr.sc. Irena Peršić Živadinovdirektorica Turističke zajednice Kvarnera.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 satia više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr