Prošle godine Epic Games Store podijelio je 99 igara u vrijednosti od preko 2200 dolara

Uz najavu nastave politike dijeljenja besplatnih igara, Epic Games Store se u novoj objaviti osvrnuo na proteklu godinu koja je očito bila dobra, kako za njih, tako i za naše igrače. Naime, prema njihovim podacima, do kraja 2022. godine bilo je registrirano 230 milijuna korisnika, što je povećanje od novih 36 milijuna korisničkih računala u odnosu na godinu ranije. U jednom trenutku zabilježeno je 34,3 milijuna aktivnih korisnika u jednom danu, dok je na mjesečnoj bazi ta brojka dosegla 68 milijuna, odnosno šest milijuna aktivnih korisnika više nego što je zabilježeno lani.

Izdavači i developeri su u njihovom dućanu ponudili novih 626 naslova za PC, što je više od bilo koje godine ranije, a time je broj igara narastao na 1.548. S obzirom na besplatne igre, u prošloj godini podijeljeno ih je ukupno 99, a njihova zbirna vrijednost kada bi ih kupovali iznosi 2.240 dolara, dok je čak 70 njih nakon uvrštavanja u tjednu rotaciju premašilo dosadašnji rekord po broju igrača koji ih igraju.

U svom izvješću osvrnuli su se i na poboljšanja koja su tijekom godine implementirana, pa su tako igrači dobili mogućnost ocjenjivanja, poboljšano je pretraživanje dućana i korisničkih kolekcija, dodane su ljestvice popularnosti, objavljeni su unakrsna igra alati koji programerima omogućuju povezivanje igrača na računalu bez obzira na to gdje su kupili svoje igre, a tu je i dodatna funkcionalnost koja roditeljima omogućuje veću kontrolu nad računima svojih maloljetnih potomaka.

Iako je Epic Games Store po mogućnosti još uvijek iza Steame, svakako se nametnuo kao jedan od servisa koji se ne može zanemariti.

Više o temiIzvor:Bug.hr