Prihodi AD Plastik Grupe u prošloj godini manji su od planiranih, ugovaranje novih poslova ide dobro

Već u prva dva ovogodišnja mjeseca AD Plastik Grupa ugovorila je nove poslove s grupom Stellantis za europsko tržište, s očekivanim prihodima od 95,4 milijuna eura u sedam godina.

Poslovanje AD Plastik Grupe u 2022. bio je pod velikim utjecajem geopolitičke situacije i posljedica rusko-ukrajinskog sukoba, pri čemu su se stavili i izazovi iz prethodnog razdoblja, prije svega nedostatak poluvodiča koji je rezultirao smanjenim kapacitetima proizvodnje automobila u Europi.

U takvim okolnostima Grupa je ostvarila prihod od 826,2 milijuna kuna, što je bilo 26,6 posto manje nego godinu prije.

– Situacija je očekivano utjecala i na financijski rezultat, koji je lošiji od planiranog, ali unatoč zahtjevnosti razdoblja očuvana je financijska stabilnost poduzeća, uz znatno produživanje. Prema svim najavama, kriza zbog nedostatka poluvodiča postupno se privodi kraju i očekuje se da će završiti do kraja godine. No geopolitička situacija i njezine posljedice najveći su rizici u trenutnom poslovanju, stoga je i dalje nužan oprez u planiranju i poslovanju. Ovo je jedno od najzahtjevnijih razdoblja u poslovanju, ali vjerujem da je najgore za nama – komentirao je Marinko Došenpredsjednik Uprave AD Plastika, napomenuvši da je tvrtka istodobno maksimalno usmjerena na sklapanje novih ugovora i stjecanje novih znanja.

U prošloj je godini Grupa ugovorila više od 200 milijuna eura novih poslova za europsko tržište,

Više o temiIzvor: Leadermedia.hr