Proljeće još nije stiglo, a Chanel je već najavio da se veliki beauty trend iz 90-ih vraća na zimu

Chanel je zatvorio pariški Tjedan mode svojom vizijom jeseni i zime od kojih smo zasadi prilično daleko. Ipak, kako to biva u svijetu mode i ljepote, trendovi se postavljaju unaprijed, a umjesto na modu u ovom tekstu koncentrirat ćemo se na beauty trendove koje je Chanel najavio za hladnije mjesece. Oni, kao i uvijek na sebi imaju kultni Chanel potpis, a ako je nešto klasika koja ne izlazi iz mode, to je Chanel.

Još jednom vas sada vodimo u Chanel iza pozornice gdje se događa sva čarolija. Ako ćemo suditi po fotografijama Chanel modele, itekako se vraćamo u 90-e, a to se i ne čudi jer je ova godina očito godina kada nam se vraćaju grunge trendovi s kraja prošlog stoljeća. No kako je to točno Chanel grunge napravio elegantnim? Saznajte u nastavku.

Chanel trendovi

Chanel trendovi

Chanel trendovi

Chanel trendovi

Chanel trendovi

Povratak smokey eye tehnike i sivog sjenila

Modeli na Chanel reviji nosili su sivo sjenilo s primjesom plave, baš onako kakvo su nosile naše mame 90-ih. Srećom, danas su sjenila kvalitetnija, lakše se blendaju, ai dostupna nam je i hrpa različitih četkica pa to sjenilo danas zapravo izgleda dobro. Uz sjenilo te nijanse, ako je suditi po viziji Chanele, vraća se pravi, upečatljivi smokey eyes.

Ovo sivo sjenilo modeli su imali preko cijelog kapka, a sve je upotpunjeno i crnom olovkom te raskošnim trepavicama. Ten je prirodan, a podloga prozračna kako bi do izražaja došle pjegice na modelima. Na usnama, pak, modeli imaju nude ruž s primjesama smeđe. Sve to evocira sjećanje na 90-e, a drago nam je što možemo naglasiti da su obrve ipak ostavljene prirodne i da se ne vraćaju one ultra tanke.

Više o temiIzvor: Journal.hr