Top 13 nedavno otvorenih mjesta u Zagrebu u čijim delicijama želimo uživati ​​još dugi niz godina

gostionica

gostionica je kafić i restoran s tradicionalnim austrijskim jelima i pićima, otvoren u veljači u Gračanima. Iza njega stoje vlasnici nekadašnjeg kafića Kim’s Coffee.

Uz ugodnu atmosferu, u meniju možete pronaći razne austrijske specijalitete poput bečkog odreska, Tafelspitza, germknedli, Sacher torte, kajzeršmarne itd., pripremljenih po obiteljskim receptima vlasnika.

Danas se otvara Wirtshaus, šarmantni restoran i kafić s austrijskim jelima i pićima

Torikaya

Jedno od naših omiljenih mjesta za ručak u Zagrebu već je nekoliko mjeseci Ramen bar Torikaya. Zagreb je u svibnju dobio svoj prvi ramen bar, mjesto specijalizirano za ovaj japanski specijalitet. Na jelovniku Torikaye nalazi se nekoliko zanimljivih predjela, jela od noodla, četiri različita ramena, nekoliko ukusnih deserta i koktela. Torikaya se nalazi na adresi Petrinjska ulica 2.

Torikaya Ramen bar trenutno nam je najdraže novo mjesto u gradu, ramen je genijalan

Kukuriku

Artisan pekarnica Kukuriku otvorena je prije samog kraja godine, a njihove su se delicije već uvukle pod kožu svima koji su ih vjerojatno probali. Kukuriku u ponudi ima različite focaccie, baguette, pogače, kruhove (bijele, kukuruzne, ražene, integralne), sendviče, quiche, brioche, croissante u raznim kombinacijama okusa, kolačiće, cimet rolice, pain suisse.. Svi su proizvodi rađeni potpuno prirodno, bez aditiva i gotovih smjesa, a kruh je napravljen korištenjem divljeg kvasca. Sami kuhaju sve kreme i džemove, a to ćete zasigurno i sami osjetiti čim zagrizete u neku slasticu iz njihove vitrine. Kukuriku se nalazi na adresi Savska cesta 156

Posjetili smo novu obrtničku pekarnicu Kukurika i vjerojatno najbolje kroasane, sendviče i peciva u životu

SOL

Restoran poznatog chefa Mate Jankovića, SOL tapas na hrvatski, otvoren je na Valentinovo u Margaretskoj ulici, a nedugo nakon toga preselio se na Trg bana Jelačića 9. U ponudi su tradicionalni španjolski tapasi izvedeni na hrvatski način – od domaćih, lokalnih namirnica i sastojaka . Rekreacije tradicionalnih jela u drugačijem formatu popraćene domaćim vinima u SOL privlače vesele goste željene zabave i drugačijeg pristupa hrani.

Vodimo vas u SOL – novi restoran Mate Jankovića koji je jučer otvoren u centru Zagreba

Noel Kruh & Deli

Noel Bread&Deli je i prije samog otvorenja ovog proljeća izazvao upravo pomamu među zagrebačkim foodiejima, što je potvrdio i ogroman red na ulazu već prvi dan. Pekarnica i dućan delikatesa jedinog zagrebačkog restorana s Michelinovom zvjezdicom u svojoj kuhinji svakodnevno priprema svježe proizvode – razne vrste kruha od kiselog tijesta s kvascem koji uzgajaju već deset godina, peciva, delikatesne sendviče, pizzu i slastice poput babki s čokoladom ili tostiranim bademima i cimetom, muffine sa čokoladom, kolačić s čokoladom i tahinijem. Noel Bread&Deli nalazi se na adresi Ulica popa Dukljanina 1.

Svratile smo u tek otvoren Noel Bread&Deli i isprobale prefine kruhove, slastice i napitke

Cicchetti

Nedavno otvoren lokal s talijanskim zalogajčićima i vinima osmišljen je kao mjesto za druženje i opuštanje nakon posla. Uz razne venecijanske cicchette, zalogajčiće složene na kruhu te pokoju čašu vina, druženja na ugodnoj terasi (zimi uz vatru koja vas grije), idealno su mjesto za provod. U ponudi su mesni, riblji i vege cicchetti, tradicionalni talijanski tramezzini, piadine i focaccia sendviči. Sve se pripremaju od vrhunskih talijanskih namirnica. Cicchetti se nalazi na adresi Tomašićeva 13.

Posjetile smo novootvoren Cicchetti, lokal sa zalogajima i vinom koji je odmah postao hit u Zagrebu

ljuta kava

Na adresi Lopašićeva 14, u blizini Martićeve ulice, ove je godine otvoren genijalan coffee shop Luta. Ovo mjesto za ispijanje raznih specijaliteta kave, prirodnih sokova i craft piva ujedno je i mjesto za druženje i okupljanje sportaša, a tu se povremeno organiziraju i sportski događanja i radionice. Dizajniran prostor, izvrsna atmosfera i dobra kava često nas vode upravo do Lute.

Prve smo zavirile u novi Luta Coffee shop u blizini Martićeve

Više o temiIzvor: Journal.hr