Perkovac nakon remije: 'Srce mi je ogromno zbog ovih mladih momaka. Ja sam presretan'

Hrvatski rukometaši večeras su nakon drame u Gradskom vrtu remizirali s Nizozemskom (25-25) i trenutno su treći u kvalifikacijskoj skupini za Euro. Grčka vodi sa šest bodova, Nizozemci također imaju četiri Hrvatskaali i jednu pobjedu iz međusobnih ogleda.

Kaubojima plasman na kontinentalnu smotru ne bi trebao visjeti; čak i kao trećeplasirana trebala bi otići na završni turnir, a izbornik Goran Perkovac prokomentirao je viđeno za HRT.

“Ma bilo je lijepo za gledati, šteta što nismo osvojili dva boda, ali srce mi je ogromno zbog ovih mladih momaka”, rekao je. “Pogledajte Matea Maraša, Karpa Sirotić, Dominik Kuzmanović, Tina Lučina… Ja sam više nego zadovoljan predstavom koju su oni pružili. Nismo mi igrali dobro, šest na pet smo igrali slabo iu prošloj utakmici i danas, to nas je koštalo boda. Ovaj bod je zlata vrijedan, kad se bolje spremimo, igrat ćemo jako dobro.”

Hrvatska je spor ušla u utakmicu…

“Mislim da je to pomalo i nesigurnost, zadnje dvije godine nemamo neke rezultate, nismo više ona velesila koja smo bili i to se osjetili. Međutim, kako smo stigli Nizozemsku i odigrali borbeno u obrani, to je za svaku pohvalu i ogroman kompliment.”

Grčka je prva u skupini, ali Kauboji su gotovo unutra…

“Sigurno smo već skoro na Europskom prvenstvu, cilj je prvo mjesto, čak ni drugo nije ništa problematično. U Grčkoj ćemo nastojati pobijediti, u Belgiji isto, očekujem da budemo prvi. Kažem vam još jednom, mladost me oduševila i ja sam presretan.”

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr