Chelsea je napokon stigao do pobjede, i to uz Mudrikov prvijenac i Brojin povratnički gol

Nakon tri utakmice muke uz rijetke svijetle točke u EFL Kupu, Chelsea je napokon stigao do druge pobjede u Premiershipu. Nakon Lutona, ceh je platio i Fulham jer Bluesi su na Craven Cottageu slavili 2-0, a i neki pojedinci su naplatili dugove kojima je odavno bilo dospijeće.

Prije svega to se odnosi na Mihajla Mudrika. Skupo plaćeni Ukrajinac stigao je u Chelsea krajem siječnja i osam mjeseci bio je bez pogotka od dolaska iz Šahtara. Tek u 24. nastupu za Bluese ofenzivac je zabio, i to baš nakon što je Mauricio Pochettino govorio da s njim dosta radi na pitanju psihologije i samopouzdanja.

Sjajno je Chelsea izigrao u sredini pa prebacio na lijevu stranu do Levija Colwilla, a ovaj je ubacio na rub kaznenog prostora gdje je Mudrik krasno primio, a onda i golmanu gurnuo kroz noge za 1-0 u 18. minuti.

🔵 Enzo Fernández and Moisés Caicedo reacting after Mudryk’s goal tonight 🫂 pic.twitter.com/LbKcnRuDmv

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) October 2, 2023

A samo minutu kasnije, još jedan igrač zabio je vrlo emotivan pogodak. Bio je osmi listopada 2022. godine kada je Armando Broja zadnji put zabio za Chelsea, a mjesec dana kasnije doživio je Albanac tešku ozljedu koljena.

Dugo je trajala rehabilitacija i Broja se tek nedavno vratio sa 16 minuta u dva nastupa, a danas je krenuo u prvih 11 i tek što je lopta krenula s centra nakon prvog gola, Cole Palmer ukrao je loptu zadnjoj Fulhamovoj liniji i poslužio Broju koji je zabio povratnički pogodak.

S ta dva pogotka Chelsea je izdržao do kraja i upisao drugu ligašku pobjedu, ali i drugu u nizu nakon one nad Brightonom u EFL Kupu. Napokon sada Chelsea ima i pozitivnu gol-razliku u ligi sa 7-6, a s osam bodova leži na 11. mjestu.

Isto toliko ima i Fulham koji je prekinuo niz od dvije utakmice bez poraza.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr