Hvala in nasvidenje: Damir Krznar krizu rezultata platio je poslom te više nije Mariborov trener

Nogometni klub Maribor na svojim je internetskim stranicama službeno obznanio kako trener prve momčadi više nije 51-godišnji hrvatski strateg Damir Krznar.

Loši ovosezonski rezultati bili su razlog ovakve odluke klupskog vodstva, kao i posljednji prvenstveni poraz kod Aluminija 0-1. Maribor je trenutačno na petom mjestu ljestvice slovenskog prvenstva te ima četiri pobjede, dva remija i četiri poraza.

Krznar je u Maribor došao tijekom kolovoza prošle godine, a tijekom 55 vođenih utakmica je ostvario 28 pobjeda, 13 neodlučenih rezultata i 14 poraza. Krznar je bio peti hrvatski trener u Mariboru, prije njega su u ovom klubu radili Ivo Šušak, Ante Čačić, Krunoslav Jurčić i Sergej Jakirović.

Odziv kluba po neuspešnem tekmovalnem obdobju: sprememba na klopi. Rezultatske krivulje nismo uspeli obrniti navzgor, po…

Posted by NK Maribor on Monday, October 2, 2023

“Stvarno sam želio da zajednička priča Maribora i mene bude uspješnija i da ima sretniji kraj”, rekao je Krznar. “Nažalost, nije se takvo što dogodilo. Jasno mi je da je najlakše promijeniti trenera u trenucima kada stvari ne idu kako treba. Takav je nogomet, a u meni ostaje žal, kao i emocije zbog kojih ću i dalje biti navijač Maribora.”

Krznar je prije Maribora radio u Dinamu i zaprešićkom Interu, a zanimljivo je da je prije samo nekoliko tjedana klupski sportski direktor kazao kako je Krznar bio kandidat i za klupu Dinama i za onu riječku, ali da je odbio ponude te da je klub stao iza njega.

No, očito nije dovoljno dugo stajao…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr