Triba vratit… Dambrauskasov OFI sjajno gura u Grčkoj pa je kod kuće na Kreti srušio i AEK

Kada je stigao u listopadu prošle godine, Valdas Dambrauskas zatekao je OFI s Krete na tek 11. mjestu od 14 mogućih u grčkoj ligi. Litavac se zato nakon otkaza u Hajduku latio posla spašavanja žive glave kluba iz Herakliona, a godinu dana kasnije možemo reći da mu ide jako dobro.

Izborio je Dambrauskas prošle sezone ostanak u ligi, a ove je krenuo sjajno. Toliko dobro da u sedam kola ima tek jedan poraz te po tri pobjede i remija, s tim da su pobjede ostvarene nad velikanima Arisom, PAOK-om, a sada i AEK-om.

Aktualni grčki prvak i klub koji je iz Lige prvaka eliminirao Dinamo stigao je na Kretu u nizu od tri pobjede u svim natjecanjima uz rušenje engleskog Brightona u Europa ligi, ali doma će ipak AEK pognute glave jer s 2-0 OFI je na vrlo pragmatičan način, uz 32 posto posjeda i sedam udaraca, slavio 2-0.

Valdas u Grčkoj ove sezone u 7 utakmica ima samo 1 poraz uz pobjede protiv AEK-a i PAOK-a.

Sve to radi s ekipom koja vrijedi manje od Lokomotive, 11,4 mil. Za usporedbu, najveća vrijednost jedne grčke ekipe po Transfemarktu je 101 mil, a najmanja 9,1m mil

❤️ pic.twitter.com/90DgzIJ0pH

— GR4N1NH0🇭🇷 (@Gran1nh0Hiding) October 2, 2023

Luiz Phellype, 30-godišnji Brazilac s iskustvom igranja i u Sportingu, glavna je ovosezonska pokretačka snaga kluba pa već broji tri pogotka u zadnja tri susreta, a i ovdje je zabio prvi pogodak u petoj minuti.

Omogućilo je to domaćinu da se brani i čeka ostatak utakmice, a novu grešku dočekao je u 83. minuti kada je Nouha Dicko zabio drugi gol na utakmici, također svoj treći ovosezonski u ligi.

Tako je OFI sjajan četvrtoplasirani i za poraz ne zna već pet utakmica u nizu. Gol razlika mu je 10-9 i ovim je slavljem preskočio baš AEK, a da po Transfermarktu momčad ima vrijednost tek 11,4 milijuna eura, što je usporedivo s Varaždinom i Lokomotivom u HNL-u. Prvi je uvjerljivo Olympiakos koji je neprikosnoven s 19 bodova i gol razlikom 22-2.

Nećemo govoriti one stare da “Valdas Hajduku nije valja” i da “triba vratit’ Valdasa” jer trenutno i Ivan Leko živi jako lijepe dane na bijeloj klupi. Pa eto, neka je obojici dobro…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr