Split je deklasirao Šibenku, a u odličnom svjetlu na Gripama se predstavio novi centar Funderburk

Nakon što su upisali poraz na otvaranju ABA lige, košarkaši Splita ipak su boljeg uspjeha očekivano bili na svom prvom ispitu u domaćem košarkaškom prvenstvu. U prvom kolu FAVBET Premijer lige na Gripama je gostovala Šibenka koja je deklasirana s 90-56.

Visokih 34 razlike možda i nije pravo ogledalo odnosa na terenu jer nakon prvih 10 minuta gosti su vodili 18-15, a dobar dio te razlike Žuti su napravili u posljednjoj dionici koju su dobili s čak 30-12. No, bila je na Gripama primjetna razlika u klasi.

Slaven Rimac stigao je tako odmoriti neke igrače poput Lovre Gnjidića koji je bio pošteđen, a da je svejedno zagrebački strateg upisao premijernu pobjedu na žutoj klupi. Sigurno glavna priča nakon ovog susreta bit će DJ Funderburk.

Američki centar stigao je u Split ovog ljeta i ABA dvoboj s SC Derbyjem propustio je zbog ozljede skočnog zgloba. Zato je ovaj put debitirao i odmah je oduševio splitsku publiku. Za 208 cm visokog igrača pokazao je jako meku ruku s tricom 4/4 pa je ukupno zabio 20 poena uz šest skokova za samo 20 i pol minuta na parketu.

Trebao bi 26-godišnjak s iskustvom iz Italije, Izraela, Francuske i Rusije biti veliko pojačanje i u ABA ligi, a osim njega se za Žute večeras iskazao Lovre Runjić sa 16 poena. 12 je dodao Edward Shelton koji je imao i šest skokova, ali i po tri asistencije te ukradene lopte.

Kod Šibenke je Amerikanac Andre Brown stao na 16 ubačaja i osam skokova, ali i šest izgubljenih lopti, dok je Antonio Klarin dodao 13 poena.

Nakon što su na djelu vidjeli novo pojačanje, Splićani s nadom mogu gledati na idući susret protiv Igokee kod kuće i nadati se da će tada na parket istrčati kompletni pa da vidimo i jednu hrvatsku abaligašku pobjedu…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr