MOL prodaje 39 benzinskih postaja, s Inom preuzima OMV Slovenija: “Kupci će imati koristi”

OMV Slovenija doo upravlja drugom po veličini maloprodajnom mrežom koja ima 120 benzinskih postaja diljem Slovenije i posluje pod četiri različita brenda – OMV, Euro Truck i Avanti/DISKONT.


Ina i MOL korak su bliže preuzimanju OMV Slovenijaa budući da je za transakciju potrebno odobrenje pripajanja, MOL grupa sada prodaje 39 svojih benzinskih postaja u Sloveniji kako bi se moglo izvršiti preuzimanje, priopćeno je u utorak iz Ine.

Ina i MOL su 2021. godine postigli dogovor o preuzimanju OMV-ova udjela od 92,25 posto u tvrtki OMV Slovenija doo, u kojoj U već ima udio od 7,75 posto. Transakcija ovisi o odobrenju koncentracije, pa MOL prodaje 39 svojih benzinskih postaja u Sloveniji.

“Dana 9. ožujka 2023. Grupa MOL sklopila je kupoprodajni ugovor sa Shellom za nekoliko benzinskih postaja u Sloveniji. Transakcija uključuje ukupno 39 benzinskih postaja – od kojih neke pripadaju MOL-u Sloveniji, a neke OMV-u Sloveniji. Jedna je od ključnih stavki pri dobivanju pozitivne odluke Europske komisije za MOL-ovo predloženo preuzimanje OMV-a Slovenija, koje je ranije najavljeno”, priopćeno je iz Ine.

Tim korakom, kako se ističe, “MOL grupa potvrđuje svoju predanost ispunjavanju svih zahtjeva u pogledu tržišne konkurentnosti koje je postavila Europska komisija te izražava spremnost za dovršetak procesa preuzimanja u posljednjim mjesecima”.

OMV Slovenija doo upravlja drugom po veličini maloprodajnom mrežom koja ima 120 benzinskih postaja diljem Slovenije i posluje pod četiri različita brenda – OMV, Euro Truck i Avanti/DISKONT. Transakcija uključuje i veleprodajno poslovanje preuzete tvrtke.

Ovom transakcijom, kako se navodi, “koristit će Inini kupce koji će uživati ​​u dobro poznatim visokokvalitetnim gorivima i vrhunskoj usluzi na znatno više lokacija u susjednoj državi”.

“Preuzimanje poslovanja OMV-a Slovenija omogućit će Ini i MOL-u da iskoriste cjelokupne proizvodne, logističke i prerađivačke kapacitete u široj regiji srednje Europe u većoj mjeri nego danas”, zaključuje se u priopćenju.

Inače, austrijski OMV početkom veljače 2021. godine objavio je da namjerava prodati slovenski dio tvrtke, au sklopu optimizacije poslovanja i restrukturiranja.

Početkom lipnja 2021. godine Ina i MOL su objavili da su postigli dogovor o stjecanju OMV-ova 92,25-postotnog udjela u OMV-u Slovenija, a transakcija uključuje 120 maloprodajnih mjesta u Sloveniji i veleprodaju preuzete kompanije.

Sa 120 benzinskih postaja OMV je drugi najveći distributer naftnih derivata u Sloveniji, nakon Petrola iz Ljubljane koji u Sloveniji ima 318 benzinskih postaja.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr