Sjeverna Koreja ispalila nove balističke rakete: “Ratne provokacije SAD-a su na crvenoj liniji”

Vojska Južne Koreje je precizirala da se radi o dvije balističke rakete kratkog dometa.


Sjeverna Koreja ispalio balističke projektile na svoju istočnu obalu, priopćila je u utorak južnokorejska vojska, najnovije u nizu testiranja oružja dok su Seul i SAD proveli svoje najveće zajedničke vojne vježbe u posljednjih nekoliko godina.

Vojska Južne Koreje je precizirala da se radi o dvije balističke rakete kratkog dometa.

Japanski premijer Fumio Kishida rekao je da Japan prikuplja informacije i da nije potvrdio nikakvu štetu povezanu s lansiranjem.

Dva dana ranije Sjeverna Koreja je nakon testiranja, kako je naveo Pjongjang, dvije strateške krstareće rakete iz podmornice, dok je prije tjedan dana sjevernokorejski vođa Kim Jong-un naredio vojsci da pojača vježbe za odvraćanje i odgovor na “pravi rat” ako je potrebno.

Južnokorejske i američke snage započele su u ponedjeljak 11-dnevnu zajedničku vojnu vježbu “Štit slobode 23” u razmjeru neviđenom od 2017. kako bi se suprotstavili rastućoj prijetnji Sjeverne Koreje.

Pjongjang kritizira savezničke vojne vježbe kao probu za invaziju.

Sjevernokorejski državni medij KCNA je u nedjelju izvijestio da je zemlja odlučila poduzeti važne praktične mjere odvraćanja od rata te dodao da ratne provokacije SAD-a i Južne Koreje dosežu crvenu liniju.

Sjeverna Koreja izvela je rekordan broj raketnih testova i vježbi u protekloj godini u, kako kaže, nastojanju da ojača svoje nuklearno odvraćanje i učini više oružja potpuno operativnim.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr