Nezadovoljni radnici Plodina na dva sata zaključali trgovinu, traže veće plaće i bolje radne uvjete

Predsjednica Nezavisnog sindikata radnika Hrvatske još je rekla da je taj sindikalni predstavnik sindikata u Plodinama podupirao sve radnike koji traže bolje materijalne i radne uvjete.

Radnici Plodina u Cresu u utorak popodne su se, u nezadovoljnim materijalnim i radnim uvjetima, samoorganizirali i oko dva sata obustavili rad, zaključali vrata te izašli ispred tog supermarketa, izvijestili su iz Nezavisnog sindikata radnika Hrvatske.

Kako je priopćeno iz sindikata, radnici više ne mogu trpjeti nepravdu i pritiske pa su se samoorganizirali, a ustrajat će u traženju svojih prava, pošteno plaćenog prekovremenog rada, većih plaća i boljih radnih uvjeta.

Sindikat će im pomoći da svoju borbu nastave na zakonit način omogući ostvarivanje prava kroz kolektivne ugovore, ističu.

Predsjednica Nezavisnog sindikata radnika Hrvatske Marina Palčić izjavila je kako je „Uprava Plodina pred radnicima poslala regionalnog voditelja Gordana Josića, koji je od njih tražio da potpišu sporazumne raskide ugovora o radu.“

Radnici na to ne pristaju, a podrška su im dali predstavnici Nezavisnog sindikata radnika Hrvatske, koji su uvečer, nakon obustave rada, stigli na Cres, kazala je.

Iz sindikata ističu da Plodine “rade sustavni pritisak na radnike kako bi se isčlanili iz Nezavisnog sindikata radnika Hrvatske” te “uskraćuju radnicima pravo na članstvo”.

Više o temiIzvor:Poslovni.hr