Nova prilika za hrvatske startupe: projekt Labena Ventures pruža pristup investicijama od preko 100 milijuna eura

Hrvatski startupi u sferama biotehnologije, farmacije i zdravstva imaju priliku sudjelovati u projektu Labena Ventures, prvom regionalnom startup akceleratoru u ovom segmentu, čiji je cilj jačanje inovacija i poduzetničkog ekosustava u zemljama srednje i istočne Europe. Novi je to projekt tvrtke Labena, regionalnog poduzetnika u farmaceutskoj, medicinskoj i prehrambenoj industriji, u sklopu ovog akceleratora startupa i pojedinci dobivaju pristup tvrtkama, investitorima i fondovima rizičnog kapitala koji u ovu svrhu ulažu više od 100 milijuna eura.

Inovativni akcelerator, sa središtem u Sloveniji, djelovat će u istočnoj i srednjoj Europi te će povezivati ​​kadrove, ključna znanja i vještine te tvrtke i izvore financiranja zainteresiranih za podršku projektima. U sklopu ovog projekta, startupi, sveučilišta, fakulteti, istraživačko-razvojne institucije, ali i pojedinci s idejama moći će riješiti izazove istraživanja, praktične implementacije i globalnog tržišta novih metoda za razvoj sigurnih i održivih načina dijagnosticiranja bolesti i liječenja, unaprjeđenja prehrane i slično.

Mnoge dobre ideje završe u ladici ili samo u obliku znanstvene publikacije. Platformom Labena Ventures omogućit ćemo startupima i organizacijama da testiraju svoje ideje, implementiraju ih i kroz program pridobiju investitore”izjavio je Boštjan Čechvoditeljica projekta i razvoja poslovanja u tvrtki Labena. „Fokus je na pronalaženju, odabiru i promociji startupa koji mogu ponuditi inovativna rješenja na međunarodnoj razini“.

Borut Čeh, Irena Lemut Čeh, Boštjan Čeh, Labena

Kako bi ostvarili mogućnost sudjelovanja u ovom programu, zainteresirani startupi, organizacije i pojedinci mogu se prijaviti od 14. ožujka na www.labenaventures.com. Od svih pristiglih ideja i projekata, posebna komisija Labena Ventures odabrat će do 40 projekata. Potom je za predstavnike odabranih projekata tijekom jedinstvenog bootcampa organizirano intenzivno iskustvo izgradnje poslovnih i prezentacijskih vještina te vještina strateškog pozicioniranja ideje ili projekta na tržištu, nakon čega je uslijedila tromjesečna edukacija koja uključuje blisku interakciju s više od 80 certificiranih mentora iz cijelog svijeta u raznim područjima poslovanja. , financije, biotehnologije te partnerima i investitorima koji će im pomoći u razvoju poslovanja. Tijekom Demo dana timovi će imati priliku predstaviti projekte investitorima, proširiti svoje poslovne mreže i dobiti pristup potrebnim tehničkim i financijskim resursima, dok će u okviru programa Alumni rast timovi sudjeluju u mrežnim događajima i dobivaju pristup posebnim ponudama.

Labena Ventures je akcelerator koji pokriva više zemalja, uključujući Poljsku, Slovačku, Češku, Latviju, Litvu, Estoniju, Mađarsku, Rumunjsku, Bugarsku, Albaniju, Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Makedoniju, Crnu Goru i Kosovo, koje otvara priliku za čak 110 milijuna stanovnika u 17 zemalja.

Inače, Labena je svoju priču započela distribucijom i servisom laboratorijske opreme, a danas djeluje na području laboratorijske i procesne analitike za podršku farmaceutskoj i prehrambenoj industriji te medicini. U ovaj projekt uloženo je više od 100.000 eura.

„Želimo da inovativni projekti, ideje i inicijative ugledaju svjetlo dana te se realiziraju i koriste u praksi – jer mogu pridonijeti bržem razvoju u području biotehnologije, farmacije i zdravstva. Osnovali smo platformu Labena Ventures upravo s tim ciljem. Svojim znanjem, vezama, infrastrukturom i laboratorijima želimo pomoći i osposobiti sve koji će prijaviti svoje ideje i projekte,

Više o temiIzvor:Profitiraj.hr