Osim filma, u pripremi je i serijal o velikom kreatoru Karlu Lagerfeldu. Donosimo detalje

U listopadu prošle godine brojne ljubitelje mode razveselile su informacije kako je u pripremi biografski film o legendarnom kreatoru Karl Lagerfeld, čija je impozantna karijera trajala više od 50 godina. Dugogodišnjeg kreatora modne kuće Chanel utjelovit će glumac Jared Letokoji je ujedno i glavni producent filma.

Projekt se još uvijek nalazi u početnoj fazi, nije poznato kako je isti uz podršku Lagerfeldove modne kuće. U filmu će Leto blisko surađivati ​​s Pierom Paolom Righijem, direktorom moderne kuće Karla Lagerfelda.

Karl Lagerfeld i Jared Leto

Kaiser Karl

Ne, osim na velikim platama, život legendarnog kreatora uskoro ćemo moći pratiti i na malim ekranima. Streaming platforma Disney+ najavila je kako u realizaciju kreće serija Kaiser Karl. Poznato je kako će imati šest epizoda, a temeljena je na istoimenoj biografiji Raphaëlle Bacqué. Radnja počinje u ljeto 1972. godine, a tematizirat će Lagerfeldov put do vrha moderne kuće Chanel, kao i rivalstvo s Yves Saint Laurentom.

Glavna uloga je povjerena španjolsko-njemačkom glumcu Daniel Brühlkojeg smo nedavno imali priliku vidjeti u Oscarom nagrađenoj ratnoj drami Sve mirno na zapadnom frontu. Prethodno je kritičare (i publiku) osvojio naslovnim ulogama u filmovima Zbogom, Lenjine! ja Žuriti.

Više o temiIzvor: Journal.hr