Madonnin ponos: Oba milanska kluba ušla su u četvrtfinale Lige prvaka prvi put nakon 2006.

Milano ja Između gotovo na identičan način izborili su plasman u ovosezonsko izdanje Lige prvaka. Podsjetimo, oba Milanova suparnika upisala su minimalne pobjede (1-0) na domaćem terenu, a potom i na gostovanjima kod Tottenhamaodnosno Porta odigrali utakmice bez pogodaka (0-0).

Tako će Italija imati barem dva predstavnika u četvrtfinalu najprestižnijeg klupskog natjecanja, što je zapravo prava rijetkost u posljednje vrijeme. Naime, u proteklih 16 sezona to se dogodilo još samo, prije pet godina među posljednjih osam ušli su Juventus ja Romaprekinuvši tada višegodišnju sušu.

Kako bismo pronašli sezonu s čak tri kluba iz Serie A u četvrtfinalu prvaka Lige, moramo otići još i dublje u povijest. Točnije, u sezoni 2005./2006., kada su do te faze došli Juventus, Milan i Inter, a to je jedna i posljednja sezona u kojoj su oba milanska rivala izborila četvrtfinale. Ne, nažalost ljubitelja talijanskog nogometa, nitko od ovog trojca nije izborio i polufinale, bolji su bili Arsenal, Villarreal ja Lyon.

Zadnje tri sezone više se kvalificiralo za talijanske klubove #UCL četvrtina finala:

◉ 2006/07 (Milano, Rim)
◉ 2017/18 (Juventus, Rim)
◉ 2022/23 (Milan, Inter)

Napoli bi mogao napraviti tri po prvi put od 2005./06. pic.twitter.com/sJnECz605N

— Squawka (@Squawka) 14. ožujka 2023

Ove sezone bi se tako mogla ponoviti povijest, pa će se Rossonerima i Nerazzurrima vrlo vjerojatno priključiti još jedan talijanski prvoligaš. Napoli će večeras ugostiti Eintracht Frankfurt te na svom terenu čuvati prednost od 2-0, što lideri Serie A ne bi smjeli ispustiti. Time bi Italija, uz vrlo izgledno Liverpoolovo ispadanje protiv Real Madridimao je najviše predstavnika u ovosezonskom četvrtfinalu Lige prvaka.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr