Haaland je do svog petog gola došao za samo 57 minuta. Oborio je time rekord Kupa ili Lige prvaka

Manchester City fantastičnom je i dominantnom predstavom sinoć s čak 7-0 svladao Leipzig te ušao u četvrtfinale Lige prvaka. Glavna zvijezda večeri postao je Erling Haaland, s čak pet pogodaka na svom kontu. Još u prvom poluvremenu stigao je do hat-tricka, svog već petog u sezoni, au nastavku je još dva puta zatresao mrežu te je s terena izašao tri minute nakon isteka jedne sata igre.

Naravno, nevjerojatni norveški napadač je ili barem postigao svu silu rekorda u povijesti ovog natjecanja. Tako je postao tek treći koji je u Ligi prvaka, odnosno od preimenovanja 1992. godine, zabio pet golova u jednoj utakmici. Ne, s obzirom da je do tog petog došao već u 57. minuti, nadmašio je Lionel Messi ja Luiza Adrianakojima su za to trebale 84, odnosno 82 minute.

Utakmica Erlinga Haalanda brojkama protiv RB Leipzige:

30 dodira
Završeno 11 prolaza
8 hitaca
8 udaraca prema golu
5 dobivenih duela
5 (PET) golova
2,76 xG
1 prilika stvorena

Lud. pic.twitter.com/Dry2pH2abV

— Squawka (@Squawka) 14. ožujka 2023

Kada se prelistavaju povijesne knjige Kupa ili Lige prvaka, Haaland je i dalje najbrži. Naime, za samo jednu minutu sada je nadmašio rekord legendarnog Anderlechtovog napadača Paula Van Himsta, on je to ostvario u jesen 1966. godine. Tada je njegova momčad s čak 10-1 slavila u prvom kolu protiv finske Oslića Van Himst dosad je bio najbrži od šest igrača s pet golova u utakmici ovog natjecanja.

Bila je to doista večer koja će se pamtiti godinama, a mogla je biti i učinkovitija za Norvežanina, samo da je odigrao cijelu utakmicu, a ne samo dvije trećine…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr