Fear the Deer: Milwaukee Bucks postali su prva momčad koja je izborila NBA playoff

Aktualni prvaci NBA lige, Golden State Warriorsi, u žustroj su borbi za doigravanje, nalaze se tek na petom mjestu Zapadne konferencije. Ne, zato su njihovi prethodnici iz 2021. itekako dominantni, Milwaukee Dolari vodeća su momčad Istoka. Dapače, taj je sastav vodeći u čitavoj NBA ligi, a sinoć su došli do 50 pobjeda u sezoni, i to kao prvi u sezoni, što im je za rukom pošlo već šesti put u povijesti.

Sa 116-104 sinoć je u gostima svladana momčad Phoenix Sunsa, čime su Bucksi postali prva momčad koja je izborila doigravanje u ovom izdanju NBA-a. Sedmi im je to uzastopni plasman u playoff, samo jedan manje od rekorda franšize (8) postavljenog tijekom 1980-ih i početkom 1990-ih.

Do ove sinoćnje pobjede predvodio ih je, nimalo neočekivano, Giannis Antetokounmpo s 36 poena, 11 skokova i osam skokova. Došao je tako nadomak nove triple-double utakmice, ali i nastavio svoju sjajnu seriju tijekom ožujka, jer je u ovih sedam nastupa na prosjeku od 29 koševa po utakmici. Već do poluvremena sinoć je skupio 20 poena i devet skokova, čime je samo najavio svoju sjajnu predstavu u nastavku.

Ušli smo!!

Sljedeća postaja: doigravanje!! pic.twitter.com/PxG7MFcqpr

— Milwaukee Bucks (@Bucks) 15. ožujka 2023

Milwaukee jedna od najboljih momčadi u trenutnoj formi u NBA-u, u proteklih 20 utakmica tek su dvaput poraženi. Sve se više čini kako će se othrvati pritisku prvih pratitelja, ponajviše Boston Celticsa koji imaju samo tri pobjede manje (47), te na kraju osnovnog dijela sezone ugrabiti status prvog nositelja na Istoku.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr