Recept za prolazak? Namuči suparnika, ai gledatelje: Inter izborio četvrtfinale Lige prvaka

Između danas je otišao u Dragão braniti minimalnu prednost iz prve utakmice osmine finala Lige prvaka protiv Porta. Momčad Simonea Inzaghija za vikend je doživjela iznenađujući poraz od Spezije u prvenstvu, a večeras je protiv Zmajeva odabrao nešto konzervativniji pristup.

To je bilo i očekivano s obzirom na stanje na semaforu, a nakon novih 90 minuta u četvrtfinale idu Nerazzurri koji su odigrali tvrdu utakmicu bez golova i izborili četvrtfinale prvaka Lige od sezone 2010/11.

Porto je u prvom poluvremenu dominirao posjedom i stvarao prilike, ali Inter je zabilježio nekoliko neugodnih kontri kojima je redovito nedostajao završni potez. Matthew Uribe već u trećoj minuti pucao je s 20 metara i poslao loptu pored gola, a prvi udarac u okvir djelo je Kanađanina Stephena Eustaquija koji je s ruba kaznenog prostora prizemnim udarcem gađao bliži kut.

Ne, André Onana na to je bio spreman, a trebamo spomenuti i situaciju iz 40. minute kada se evanilson našao oči u oči s Kameruncem i zapucao s desne strane kaznenog prostora, ali Frederick Dimarco utrčao je u svom bloku i spasio nerazzurre. Što se tiče Intera, oni su u prvom poluvremenu imali nekoliko udaraca prema golu Dioga Kosteno velike šanse su izostale.

Nastavak je bio pun tempa, ali Inter je branio izuzetno organizirano, a Porto je teško dolazio do prigode, a većinom je testirao Kamerunca izvana. Primjerice, Marko Grujić zaprijetio je Onani s ruba šesnaesterca u 76. minuti; bio je to neugodan udarac, ali je završio ravno u rukama Interova čuvara mreže.

Prvi put od 2010./11. @Inter_hr doći do četvrtfinala @Liga prvaka! ⚫🔵 #UCL pic.twitter.com/NacJwgZlG0

— Lega Serie A (@SerieA_EN) 14. ožujka 2023

S druge strane, gosti u drugom poluvremenu nisu uputili udarac unutar okvira vrata. Spomenut ćemo i da je Marcelo Brozović započeo susret na klupi i ušao u 80. minuti umjesto Nicola Barelle. Posljednju i najveću prigodu Porto je dočekao u petoj minuti sudačke nadoknade kada je Mahdi Taremi pogodio vratnicu, a nakon toga Grujić gredu. Usto, Pepe (onaj mlađi) na samom je kraju dobio drugi žuti karton.

Dakle, Inter ide dalje, au četvrtfinalu će se, između ostalih, pridružiti i gradskom rivalu Milanu koji je tu fazu natjecanja također posljednji put igrao u sezoni 2010./11..

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr