Lucija Bilandžić Matić: Fina pizza koju ćete poželjeti isprobati već danas

Pizza je jedan od najpopularnijih i najomiljenijih jela na svijetu. Jedemo ga u restoranima, pripremamo ga kod kuće, nalazimo ga u pekarama i gotovo na svakom koraku. Zbog lako dostupnih osnovnih sastojaka i jednostavnosti pripreme, pizza je omiljeni izbor kada su u pitanju razne zabave, proslave i druženja.

Ona prava dolazi iz talijanskog grada Napulja, ali do danas ne samo da se proširila cijelim planetom, već razne države i gradovi imaju svoje verzije i interpretacije omiljenog jela. Koriste se različite namirnice, tijesto je različite debljine, pizze se peku u različitim posudama, a tu su još i poneke skrivene tajne za pripremu pravih pizza za neko područje.

Ako odlučite pizzu raditi kod kuće, važno je samo pripremiti dobro piće, jer nadjevima se možete igrati kako god vama odgovara. Nećemo pričati ni o količinama sastojaka jer svatko ima svoju ideju savršene pizze pa pustite mašti na volju.

Ako vam pak nedostaje ideja, Lucija Bilandžić Matić u nastavku donosi recepte za dvije pizze koje ćete sigurno poželjeti isprobati idući put kad vam društvo dolazi na druženje. A možete ih pripremiti već danas za večeru 🙂

Više o temiIzvor: Journal.hr