Rave

OSNOVNI PODACI
Naziv Rave
namjena Gledanje usluga strujanja zajedno
Android Trgovina igračaka
iOS Trgovina aplikacijama
Cijena Besplatan / 13,94 eura godišnje

Riječ je o aplikaciji koja dosta uspješno spaja ono što se najčešće radi s mobilnim uređajima, gledanje videa, slanje poruka i razgovor. Naime, Rave specijaliziran za virtualno zajedničko gledanje filmova i serija dostupnih na popularnim streaming servisima omogućuje grupnu komunikaciju.

Podržani su najpopularniji servisi kao što su Netflix, Disney+, HBO Max, Amazon Prime Video, YouTube i drugi, a svakako je dobro i to što se Rave može koristiti na svim platformama. Dakle, i na pametnim telefonima i na računalima što mu je svakako prednost.

U suštini se sve svodi na izbor sadržaja koji će se gledati, a onda se jednostavno putem aplikacije pozovu drugi sudionici (putem vlastitog adresara) koji onda mogu u stvarnom vremenu razgovarati i komentirati ono što se zajednički gleda. Doduše, Rave nudi i neke druge praktične mogućnosti.

Tako je tu opcija glasanja što će se gledati iduće, mogućnost određivanja kome je dostupna glasovna komunikacija kao i opcija podešavanja razine privatnosti kanala unutar kojih se gleda sadržaj i komentira (moguće je napraviti i javni kanal u isto vrijeme sudjelovati iu drugim javnim kanalima i tako upoznati druge korisnike).

Osim toga, tu je i podrška za opciju slike u slici, mogućnost pretvaranja pametnih telefona u zvučnike koji će sinkronizirano reproducirati isti sadržaj i štošta drugo. Osnovna inačica aplikacije je besplatna, no za puni je doživljaj potrebno platiti godišnju pretplatu koja iznosi 13,94 eura (ili 1,59 eura mjesečno).

Više o temiIzvor:Bug.hr