Ukrajinski ministar rekao je da stvaraju veliki savez: “Neće uključivati ​​​​Papu. Nije na meni, nego na Boga da mu sudi.”

Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba ima snažnu poruku za sve one koji ne podržavaju njegovu zemlju. U svom intervjuu nije zaobišao ni papu Franju kojemu zamjera što nije posjetio njegovu zemlju.


Zemlje koje su loše tretirale Ukrajinu odgovarat će nakon završetka rata, upozorio je ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba. “Izbor koji je svaka nacija napravila nakon ruske invazije bit će uzet u obzir u izgradnji budućih odnosa”, poručio je.

U velikom intervjuu za BBC upozorio je da kašnjenja zapadnih isporuka oružja koštalaju njegove sunarodnjake života. “Ako se jedna isporuka odgodi za jedan dan, to znači da će netko umrijeti na prvoj crti”rekao je.

Komentirajući mogući završetak rata, istaknuo je da dosad nema znakova da je Rusija voljna pregovarati o prekidu borbe, ali je dodao da svaki rat završava za pregovaračkim stolom. “Ali moj cilj kao ministra vanjskih poslova je osigurati Ukrajina dolazi za stol nakon odlučujućeg uspjeha na bojnom polju.”

To uključuje izgradnju najveće moguće koalicije podrške, saveza za koji vjeruje da jest ne uključuje Papu. Kuleba je rekao da nije na njemu nego na Bogu da sudi Svetom Ocu, ali to ne znači da mu neke stvari osobno ne zamjera. “Duboko žalimo što Papa nije našao prilikom posjete Ukrajini od početka rata”, poručio je.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr