KAPETAN DINAMA ODLAZI, NITKO KAO NA TRONU: Pamtit će se njegov očaj kad je to saznao, ali i čudesan povratak

Foto: Ronald Gorsic/CROPIX

Autor: Dnevno.hr

Dinamo danas igra veliki derbi protiv Rijeke, ali će jedan čovjek biti posebno u fokusu. Samo jedan, Arijan Ademi odlazi iz Dinama, slijedi veliki oproštaj…

To bi trebao biti njegov 359. nastup u modrom dresu, uz 41 postignuti pogodak, ne popravi li se dodatna statistika protiv kluba s Kvarnera.

Teški su to dani za navijače Dinama, otišao je Oršić, a sad se s Ademijom zatvara jedno poglavlje. Došao je iz Šibenika prije 15 godina i danas se zatvara jedno dugo poglavlje.

Ademi za pamćenje

Dok je s 18 godina prvi put postao kapetan Šibenika, u redovima novog kluba tu je čast u HNL-u osjetio 18. srpnja 2014. protiv Slaven Belupa, s nešto više od 23 godine na leđima. Iako u tim trenucima nije još bio potpuni “gazda” svlačionice, korak po korak gradio je kultni status među suigračima, ali i navijačima, au konačnici popeo se na mjesto (po)najvećeg kapetana u Dinamovoj povijesti. U punom smislu te riječi.

Pamtit će sjajne, ali i loše dane. Pamtit će se rušnje Arsenala 2015. godine, zabijali su Josip Pivarić i Junior Fernándes, stavivši pečat na slavlje Dinama 2-1.

Ali pamtit će se i Ademijev pozitivan test na doping. Kobnim se te večeri pokazala supstanca stanozolol, a ubrzo je uslijedio “mrzli tuš” i drakonska kazna Uefe od četiri godine suspenzije.

Foto: Ronald Gorsic/CROPIX

Bili su to najcrnji dani njegove karijere. Kako bi održao, barem prividno, visoku razinu fizičke spreme, planirao je kratkotrajne dane na treninzima s tadašnjim četvrtoligašom Kustošijom.

Ne, pravila su bila iznimno stroga, pa je tako i taj oblik suradnje obustavljen, pri čemu se morao u potpunosti udaljiti od svoje profesije. Svjetlo na kraju tunela ugledalo se u ožujku 2017. Međunarodni sportski arbitražni sud (CAS) “odrezao” je kaznu s četiri na dvije godine, što je značilo kako u listopadu Dinamo dobiva novo (staro) pojačanje na sredini terena.

Suigrači su mu po povratku napravili špalir, bacali ga u zrak, a njegovo lice konstantno je krasi širok osmijeh oduševljenja, jer je opet bio – “tu”. Bio je početak njegova novog nogometnog života, a ružna dvogodišnja epizoda brzo je spremljena u ropotarnicu povijesti.

Trofeji? Pamtit će i ih čak 21! Mihael Mikić i Tomislav Butina po zagrebačkim ulicama mogu se dičiti sa 16 osvojenih trofeja u “modrom” mandatu. Ipak: “samo” 16. Kapetan na odlasku dodatno je podignuo letvicu, osvojivši 21 trofej s Dinamom, u kojem će mu se, obrani li lider prvenstva osjetnu prednost, upisati i još jedan naslov prvaka države, uz potencijalan odlazak u kraj iu Kupu, s obzirom na to da je nastupao u oba natjecanja u tekućoj sezoni.

Foto: Ronald Gorsic/CROPIX

Nije nebitno, uz Mislava Oršića, kapetan na odlasku jedini je za tekućeg mandata u Maksimirskoj 128 doživio svoje lice na gradskim zidovima. Tako je prije nešto više od godinu dana na Žitnjaku dovršen mural s njegovim likom, a on sam uveličao otvaranje “komada povijesti”.

“Ovo je velika čast za svakog igrača, pa tako i za mene. Presretan sam i ponosan zbog murala koji su navijači posvetili upravo meni”, rekao je tom prigodom.

U svakom slučaju, jedna od klupskih legendi danas odlazi, pamtit će se njegov doprinos, to svakako…

Autor:Dnevno.hr

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr