Kultni hotel u Italiji koji oduševljava jedinstvenim interijerom i prekrasnim pogledom

Italija je jedna od najpoželjnijih destinacija za putovanja u svako doba godine. Posebno je privlačen jug Italije, točnije obala Amalfigdje se smjestio i gradić Positano – omiljeno ljetno okupljalište svjetske elite.

Positano je grad uklesan u stijene pa se ne čudi da je ujedno i najpopularnije turističko odredište na obali Italije. Nekada je bilo malo ribarsko naselje, a ekonomija se temeljila upravo na trgovini ribom. Danas privlači pozornost zbog prirodnih ljepota i znamenitosti koje nudi. Kućice poredane kaskadno duž cijele obale na liticama stijena prepoznatljiva su slika Positana koju iz godine u godinu viđamo po društvenim mrežama.

Le Sirenuse – luksuzan hotel s jedinstvenom pričom

U Positanu se nalazi i jedan od najljepših luksuznih hotela u Italiji – Sirenuse. Otvoren je davne 1951. godine kada je obitelj Sersale svoju ljetnu vikendicu odlučila pretvoriti u šarmantni mali hotel. Le Sirenuse je danas hotel s 58 soba koje nude svu udobnost i luksuzan hotel s 5 zvjezdica, a istodobno je zadržao intimnu atmosferu privatne vile.

Veliki dio zasluga za njegov trenutni izgled ide pokojnom Franco Božić, strastvenom svjetskom putniku i fotografu amateru koji se u obiteljsku bazu u Positano vratio 1990. kako bi započeo veliki projekt obnove. Redizajnirao je terasu bazena i hotelski restoran La Sponda, a zatim prešao na nadogradnju sobe, stvarajući Le Sirenuse onakvim kakav je danas.

Više o temiIzvor: Journal.hr