Tonkina kužina: Tiramisu tart – savršeni kolač za nedjeljno popodne

Postupak:

U zdjelu stavite brašno sa šećerom. Zatim u sredini napravite udubinu i dodajte maslac narezan na komadiće, prstohvat soli i jaje. Nakon što ste dobili homogenu tijesto, zatvorite ga u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku najmanje 30 minuta.

Prhko tijesto razvaljajte ili utisnite u kalup za tart kojeg ste premazali maslacem. Obložite kalup promjera 20 -22cm, po mogućnosti s dnom koje se može izvaditi i izbockati vrhovima vilice. Ako nemate kalup koji se može vaditi, nemojte napraviti grešku kao ja, izvadite pečeno tijesto iz kalupa prije nego stavite kremu i kekse.

Prekrijte ga papirom za pečenje i prekrijte suhim slanutkom. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180° 15 minuta. Pečeno tijesto premazati Nutellom.

Više o temiIzvor: Journal.hr