Jedna od najljepših planinarskih staza u Hrvatskoj idealna je za vaš idući izlet

Uvijek je idealno vrijeme za istraživanje prirodnih ljepota Istre, a ukoliko ste ljubitelj netaknute prirode i volite planinariti, onda biste se svakako trebali upoznati sa “Stazom sedam slapova”. Radi se o najljepšoj i najatraktivnijoj planinarskoj stazi u Istri koja će vam pokazati svu njenu mističnu ljepotu.

To je kružna staza koja počinje i završava u Buzetu (pokraj Istarskog vodovoda), a neki njezini dijelovi prolaze kroz razigrana korita rijeke Mirne i rječice Drage, u kojima je voda oblikovala jezerca, brzake i slapove. Putem ćete, osim sedam slapova, obići neka napuštena istarska sela, naići na okna starih rudnika ugljena, Napoleonov most i proći kroz Bojler, obnovljeno staro selo koje je posljednjih nekoliko godina postalo popularno izletište. U Kotlima se nalazi i restoran gdje možete predahnuti, nešto pojesti i popiti prije nego što nastavite dalje.

Uživajte u nezaboravnim prizorima

Ukupna dužina staze sedam slapova iznosi 13,5 km, a za njen obilazak, bez zaustavljanja i pauze, dovoljno je 5 sati. Staza je idealna kako za aktivne, tako i za malo manje aktivne pješake. Najteži dijelovi puta osigurani su uz pomoć koja olakšava uspon, ali nije ništa strašno što bi vam, ukoliko ste prosječne kondicije, trebalo predstavljati problem. Obujte prikladnu obuću i uživajte u nezaboravnim prizorima!

Detaljnu rutu staze možete pronaći ovdje.

Foto: Instagram (@nevenarendeli), Profimedia

Više o temiIzvor: Journal.hr