Siniša, Ivan i Marina Stanić (Simplex): Predviđali su nam propast jer smo prvi projekt premalo naplatili

Od osamdeset dvokabinskih dizala koliko ih ima u svijetu, sedamdeset dva izgradila je tvrtka Simplex iz Gornje Vrbe pokraj Slavonskog Broda. Osim montaže dizala, Simplex proizvodi kabine i nekih drugih dijelova za dizalice, ima podružnice u Njemačkoj i Francuskoj i devet velikih stalnih klijenata za koje ugrađuje dizalice diljem Europe i svijeta.

Dosad je ta tvrtka izgradila oko šest tisuća dizalica u dvadeset sedam država. Riječ je o srednje velikoj tvrtki koja u lipnju ove godine obilježava petnaest godina poslovanja, zapošljava 127 djelatnika, od kojih je trideset pet stalno stacionirano u proizvodnji u Hrvatskoj, šest ih je u podružnicama u Njemačkoj, jedna u Francuskoj, a svi ostali raspoređeni su u mobilne timove koji montiraju dizalice na gradilištima po Europi i svijetu.

Dvije sestre i jedna sestra

Poslovno-proizvodno-skladišna zgrada Simplexa površine je 7500 metara četvornih i nalazi se u Gornjoj Vrbi, četiri kilometra udaljenoj od središta Slavonskog Broda. U poslovnoj je zoni okružena drugim tvrtkama, među kojima se ističe modernim izgledom. Suvremeno opremljeni uredi smješteni su na katu, a kroz njihove prozore s jedne se strane vidi proizvodna hala opremljena najmodernijim strojevima, kao i druge zelene slavonske ravnice.

Osnivači tvrtke su braća Siniša ja Ivan Stanić te njihova sestra Marina Stanić Pavlović, ali nemaju svi isti vlasnički udjel. Posao su podijelili tako da direktor Siniša upravlja tvrtkom, Ivan je zadužen za tehnički dio i proizvodnju, a Marina za administraciju, projekte, EU fondove i digitalizaciju tvrtke. Strateške odluke donose zajedno, nekad imaju različita mišljenja, ali Ivan i Marina lako se usuglase jer su blizanci, ali Siniša je glavni i na kraju odlučuje.

– Naša osnovna djelatnost, u kojoj smo postigli najveće rezultate, je brza montaža i ugradnja dizala uz najmanji mogući broj grešaka i najvišu kvalitetu. Riječ je o specifičnim projektima koji se ne izvode često, a naš pristup je uvijek nov jer novi projekt donosi i novi tehnički izazov za koji nudimo novo rješenje i tu smo se pokazali – objašnjava Siniša.

Ključna prekretnica u poslovanju dogodila se prije sedam godina kada je Simplex kupio novi poslovni prostor i pokrenuo proizvodnju alata potrebnih za montažu dizala, ali i za prodaju drugim tvrtkama, te dijelove dizala i cijelog dizala. Našao je svoju nišu, u nekim je detaljima optimizirao montažu, a drugi dio poslovanja temelji na proizvodnji pro

Više o temiIzvor: Leadermedia.hr